Op de warmste 13 oktober ooit gemeten, speelde Waterpoort 3 hun laatste thuiswedstrijd van het veldseizoen. Dit met de kans op het kampioenschap. Gelijk stonden we, met de tegenstanders van vandaag. De vorige wedstrijd tegen Veenwouden 2 wist de Waterpoort met slechts één puntje verschil te winnen…

De wedstrijd begon met dramatisch spel in beide aanvallen. Verdedigend was er nóg niet echt iets te klagen. Toch kon de verdediging niet voorkomen dat Veenwouden vier keer de korf wist te vinden. Dit tegenover slechts ÉÉN punt van de Waterpoort. Je zou je bijna afvragen waar trainen die lui dan op. Dit doelpunt kwam zelfs uit de handen van algemeen reserve Dennis Lingsma.

Met een achterstand van 1-4  (opzich ook een prestatie) werden de kleedkamers opgezocht in de rust. Hier bespraken we kort de tot nu toe genomen acties met de nieuwe coach Siete Veenstra. Met goede moed gingen we hierna het veld weer op. We zouden toch zeker niet geen kampioen worden door ‘Mevrouw snelle Planga’.

De tweede helft begon meteen beter dan de eerste. Benjamin van Hofwegen wist de broodnodige punten door de korf te gooien. Waardoor we toch al snel dichterbij Veenwouden 2 wisten te komen. Hierdoor kwam het pit terug in de wedstrijd. Waardoor Sybren Kuipers ook weer lekker stond te schieten en weer wat puntjes meenam. Ilse Lukkes wist ook nog een mooi puntje te maken, waardoor de dames gelukkig niet helemaal onder gerepresenteerd waren.

Met de hulp van Dennis en Benjamin bij de kampioenswedstrijd en de verdere heren die afgelopen seizoen mee deden met onze wedstrijden, kunnen we wel stellen dat hun er zeker mede voor hebben gezorgd dat het kampioenschap mogelijk was. Met de paar laatste minuten die ingingen, werd het toch nog even spannend. Waterpoort 3 kon niet de totale overhand krijgen wat resulteerde in de gelijkstand, 10-10.

Doordat we de vorige keer met 7-8 wisten te winnen van Veenwouden, stonden we nu bovenaan op onderling resultaat. Maarrr… Deinum 2 had ook nog kans op het kampioenschap, deze wedstrijden werden tegelijk gespeeld. Gelukkig kwamen we na het verlossende belletje erachter dat Deinum verloren had van DTG 3. Dit betekende dus voor Waterpoort 3 het kampioenschap (en bier). Hierna bleef het nog lang onrustig in de kantine…