Het was alweer een tijdje geleden dat het tweede van De Waterpoort punten wist te pakken. De wilskracht was zeker wel aanwezig, maar telkens wisten ze de wedstrijd niet naar zich toe te trekken. Dit resulteerde in spannende wedstrijden waarin vaak maar met één punt verschil werd verloren. Het tweede hunkerde naar punten en wat zou het mooi zijn als dat deze zaterdag zou lukken. De tegenstander deze dag was DTG uit Wijckel. De ploegen stonden dicht bij elkaar op de ranglijst en De Waterpoort wist, dat vandaag de dag zou moeten zijn dat ze eindelijk weer twee punten zouden pakken.

De wedstrijd was begonnen en De Waterpoort was vanaf het begin erg scherp. Als snel stond de 1-0 op het scorebord, gevolgd door de 1-1 van DTG. Hierna kwam De Waterpoort steeds beter in de wedstrijd en denderde door. De 1-1 gelijke stand werd uitgebreid tot een 6-1 voorsprong. DTG miste veel kansen en zo kon het tweede vrijuit spelen en meerdere kansen in één aanval nemen. De kans op 7-1 door middel van een strafworp, werd jammerlijk gemist. Hierna kwam ook DTG beter in de wedstrijd en zagen de Snekers hun tegenstander terugkomen tot 6-3. Met deze stand werd ook de rust in gegaan.

In de rust benadrukte coach Gerard Planting, dat er voor verslapping nu echt geen tijd was. Ook was het tweede nog lang niet verzekerd van de winst. Twee weken geleden werd een 7-2 voorsprong nog uit handen gegeven en dan mocht deze keer echt niet gebeuren. Er moest geknokt worden voor elke bal en die overwinning moest over de streep worden getrokken.

In de tweede helft deed De Waterpoort wat er van hun werd gevraagd. Ze beleven de goede kansen opzoeken en mooie aanvallen werden gecreëerd. Toch was het DTG die zich besefte dat ze nu aan de bak moesten, wilden ze nog kans maken op de winst. De tegenaanval werd ingezet en met succes. DTG kroop langzamerhand dichterbij en het leek erop alsof DTG er toch nog met de winst vandoor zou gaan. Met slimmigheden en goede schoten werden er een aantal strafworpen geforceerd en zo stond het plotseling 10-8. Hierna wist een van hun betere dames nogmaals te scoren en kwam DTG wel gevaarlijk dichtbij. Gelukkig wist De Waterpoort zich net op tijd te realiseren dat de winst toch echt in Sneek moest blijven. Na een aantal wissels wist de aanval middels een mooi afstandsschot de 11-9 te maken en hiermee de wedstrijd over de streep te trekken.

Zo viel het dan deze keer wel de goede kant op voor De Waterpoort en pakten ze de broodnodige punten. De waterpoort komt door de winst op een 6e plaats en dat is toch wel wat comfortabeler dan de laatste plaats. De volgende wedstrijd zal aankomende zaterdag zijn om 15:30 in Eatermar.