Koppelschottoernooi

In 2007 zag het Koppelschottoernooi van KV de Waterpoort voor het eerst het licht, en dit jaar is het tijd voor een gloednieuwe editie van dit gezellige evenement! De activiteitencommissie nodigt je van harte uit om deel te nemen aan het KV de Waterpoort Koppelschottoernooi.

Deelname staat open voor alle senioren-, junioren- en aspirantenleden van KV de Waterpoort. Het toernooi begint om 13.00 uur op het kunstgrasveld van de vereniging.

Het toernooi zal worden opgedeeld in twee klassen, elk met hun eigen winnaar. Zo strijden de senioren (eerste en midweek team), junioren (A) en de GoldStars in één klasse, terwijl de C- en B-aspiranten het in hun eigen klasse tegen elkaar zullen opnemen.

De eerste regel is sportiviteit. In ieder geval in de eerste ronde zullen geen scheidsrechters aanwezig zijn om de score bij te houden. Het is de taak van de spelers om dan zelf de score bij te houden en na afloop door te geven aan de organisatie. Bij misverstanden over de eindscore zal de organisatie de uiteindelijke score bepalen. In alle gevallen waarin het reglement niet voorziet beslist de organisatie. Tevens bestaat een team uit een dame en een heer of alleen dames (net als bij het echte korfbal zijn alleen heren niet toegestaan).

DE WEDSTRIJD

Er wordt met één bal om en om geschoten op seniorenpalen met een onderlinge afstand van 6,75 meter. Het koppel dat als eerste in het programma staat vermeld kiest een kant en het andere koppel begint met schieten. Er wordt geschoten vanachter de denkbeeldige lijn die van korf tot korf loopt op het veld. Doorloopballen zijn dus niet toegestaan. Na 5 doelpunten wordt er gewisseld van korf (dus b.v. bij 3-2 en 6-9). Er wordt begonnen en geëindigd op een centraal gegeven signaal door de organisatie. Als het eindsignaal klinkt en de bal is los bij een doelpoging dan telt het resultaat van de doelpoging nog. De wedstrijdduur is 10 minuten. Als het beginsignaal klinkt en niet alle koppels zijn gereed dan begint de tijd wel te lopen. Wanneer een koppel na 3 minuten nog niet aanwezig is verliest men met 15-5. Bij de poulewedstrijden in de 1e ronde krijgt de winnaar 2 punten, bij een gelijke stand ieder 1 punt en de verliezer 0 punten. Bij de poulewedstrijden is er geen naschot. In ronde 1 gaan de nummers 1 en (de beste) nummers 2 van iedere poule door naar ronde 2.

EINDRANGSCHIKKING

De eindrangschikking in de poules komt als volgt tot stand: Het koppel met de meeste wedstrijdpunten is winnaar, het koppel met daarna de meeste punten is nummer 2 enz. Mocht punt 1 geen uitsluitsel geven dan wordt gekeken naar het doelsaldo. Mocht punt 2 geen uitsluitsel geven dan wordt gekeken naar de meeste doelpunten voor. Geeft punt 3 geen uitsluitsel dan wordt er geloot. Vanaf ronde 2 wordt er gespeeld volgens het knock-out systeem. De verliezers liggen er dus uit. Vanaf de kwartfinales geldt het naschot. Het naschot houdt in dat wanneer het eindsignaal klinkt en de laatste doelpoging is gedaan door het koppel dat is begonnen met schieten de tegenstander nog 1 keer mag schieten indien van belang. Is de eindstand gelijk dan wordt er om en om geschoten tot er een beslissing valt waarbij wederom het naschot van toepassing is. Vanaf de halve finales wordt er gespeeld tot 25 doelpunten waarbij het verschil 2 doelpunten moet zijn. Hierbij geldt wederom het naschot. Deelname aan het toernooi is op eigen risico. De wedstrijdleiding is in handen van de activiteitencommissie van KV de Waterpoort.

Inschrijven

Hierbij kunt u zich inschrijven als team. Let op: een team mag alleen bestaan uit een dame en een heer, of twee dames (twee heren zijn dus niet toegestaan).

Naast de sportieve uitdagingen vinden we het altijd leuk om creatieve outfits te zien tijdens het evenement. Laat uw verbeelding de vrije loop en verras ons met originele en opvallende kostuums. Natuurlijk is gewone sportkleding ook helemaal prima. Vergeet echter niet om het weer in gedachten te houden bij het kiezen van uw outfit, aangezien u tijdens het koppelschottoernooi veel tijd buiten zult doorbrengen en comfortabel gekleed wilt zijn.

We waarderen uw deelname enorm en kijken uit naar uw aanwezigheid op zaterdag 13 april 2024. Samen gaan we er een fantastische dag van maken vol sportiviteit, gezelligheid en hopelijk ook veel plezierige momenten. Tot dan!

Korfbal leaguefinale

Na afloop van het toernooi begint de korfbal leaguefinale, die wordt uitgezonden in de korfbalkantine. Dit biedt een geweldige gelegenheid voor alle deelnemers en supporters om samen te komen en gezamenlijk de spannende wedstrijd te bekijken. Het belooft een gezellige en sfeervolle bijeenkomst te worden, waarbij we kunnen genieten van het samenzijn en de sportieve prestaties op het veld. We moedigen iedereen van harte aan om na het toernooi naar de kantine te komen en samen te genieten van de korfbal leaguefinale onder het genot van een drankje.