Wat is de Kangoeroe Klup?

De Kangoeroe Klup is een initiatief van het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond en is een bewegingsvorm met een knipoog naar het korfbal.

Beweging is goed voor de lichamelijke, sociale, emotionele en verstandelijke ontwikkeling. Als kinderen regelmatig veel en gevarieerd bewegen, bevordert dat de weerstand en een goede gezondheid. Bewegen heeft ook een positief effect op het zelfvertrouwen en de sociale vaardigheden van een peuter.

Tijdens de Kangoeroe Klup trainingen maken de deelnemers, van tussen de 3 en 6 jaar, aan de hand van leuke, leerzame en verantwoorde spelvormen kennis met sport en spel. De Kangoeroe Klup is gericht op de aller jongste jeugd en leert hem om in deze fase beter om te gaan met rennen, springen, klimmen, klauteren en omgaan met voorwerpen zoals pittenzakken en ballen. O.a. het gooien en vangen is de knipoog naar de korfbalsport maar ook het sporten van jongens en meisjes samen.

De Kangoeroe Klup agenda

RCN Vakantieparken

RCN is sponsor van de KNKV Kangoeroe Klup.
Wil jij een RCN-vakantie boeken met korting?
Klik dan hier.

Lid worden?

Lid worden hoeft niet meteen. Je kan eerst komen kijken en natuurlijk een paar trainingen mee doen met de andere kinderen van de Kangoeroe Klup. Wanneer je het leuk vindt, kun je ook lid worden van onze Kangoeroe Klup. Wanneer je lid wordt (kosten: €39,- per jaar) krijg je een heel mooi Kangoeroe Klupshirt en ontvang je de Kangoeroe Klup Nieuwsbrief! Dus kom snel een keer kijken en meld je aan. Voor meer informatie en aanmeldingen kun je contact opnemen met Annelieke of Albert, coördinators van de Kangoeroe Klup van KV De Waterpoort, op kangoeroeklup@waterpoort-sneek.nl.