De Waterpoort A1 mocht uit aantreden tegen Emmeloord A2. Na een omweg door het prachtige Emmeloordse landschap, kwamen we uiteindelijk bij het veld van KV Emmeloord. Toen de teams uit de kleedkamers kwamen was er nog even tijd voor wat geroddel over de tegenpartij en er was zelfs nog tijd om aandacht te besteden aan de sokken van Floor die duidelijk hun dag niet hadden.
Het eerste fluitsignaal klonk en het was tijd om te beginnen. Met dank aan prachtige acties van Jelle van den Brenk, die de bal meerdere malen onderschepte dreef hij onze tegenstanders als snel tot wanhoop. Dit resulteerde al binnen korte tijd in twee doelpunten voor KV de Waterpoort. Helaas scoorde de tegenstander hierna, waardoor de stand op 1 – 2 kwam. De Snekers konden natuurlijk niet achterblijven en na een afgekeurd doelpunt van Floor Oosterhaven werd deze uiteindelijk ook gescoord door Sybren Kuipers. Hierna was er een lange aanval voor de Waterpoort met verschillende kansen voor onder andere Stijn Veenstra en Laura van der Kuijlen.
Beide teams gingen de kleedkamer in met een tussen stand van 2 – 5 . Dit was natuurlijk geen ruime marge, wat ook in de rust benadrukt werd door coach Siete Veenstra. De buit was dus nog niet binnen. De teams stelden zich weer op en de wedstrijd begon weer. Al snel stond het 2 – 6. Het spel stokte helaas nogal na deze laatste wissel van aanval en verdediging. In de verdediging werden erg veel ballen onderschept en afgevangen, maar de bal ging maar niet door dat gele mandje… Uiteindelijk viel er toch nog een doelpunt aan de kant van KV de Waterpoort dankzij Stijn Veenstra. De eindstand was 2 – 7.
De Waterpoort A1 keerde terug naar Sneek met 2 punten. Komende zaterdag verwachten wij Emmeloord A2 in Sneek en hopen wij dat we een stuk meer dan 7 doelpunten maken!

Sybren Kuipers