Eastermar – Na een overtuigende winst op Drachten/Van der Wiel vorige week, ondervonden de Sneekers deze week een flinke tegenslag. De ploeg startte de wedstrijd sterk onder leiding van Gerard Plantinga met een flinke voorsprong, maar verloor uiteindelijk met een teleurstellende uitslag van 17-15 tegen DOW/Wez Handich 3.

Ondanks vele blessures binnen het team, wist het tweede van de Waterpoort de wedstrijd scherp te openen met twee doelpunten van Lisa Westerhof al in de eerste paar minuten. Al snel ontstond er een voorsprong van 0-3, waardoor het team wat ruimte kreeg. Maar de tegenstander herpakte zich en al snel werd het een nek-aan-nek race; De Waterpoort wist steeds met een punt voor te blijven met mooie doelpunten van onder andere Johannes de Groot. Uiteindelijk wist de thuisploeg de Sneekers in te halen, door veel van afstand te scoren.

De Waterpoort speelde met de invallers Jolijn Rijpma, Lies Keja en Lisa Huitema, die een sterke wedstrijd hebben gespeeld. Door in hoog tempo mee te draaien, resulteerde dit voor hen ook in een aantal mooie doelpunten.

De eerste helft werd afgefloten met een stand van 10-9 achterstand voor de ploeg van Gerard Plantinga. In de rust werd het team erop gewezen om geconcentreerd te blijven en met de dames in de punt te gaan spelen.

Het team van de Waterpoort nam in de tweede helft na deze peptalk weer het voortouw, maar DOW wist de aansluiting steeds te behouden. Er ontstonden hierdoor tussenstanden als 13-13 en 14-14. Het werd erg spannend en naarmate het eind van de wedstrijd naderde, werd het team van de Waterpoort dan ook steeds zenuwachtiger. Hierdoor werden er op het einde veel verdedigende fouten gemaakt, waardoor de tegenstanders ruimte voor zich wisten te winnen. Dit resulteerde in een teleurstellende eindstand van 17-15. De Waterpoort is er dan ook op gebrand het team uit Eastermar aankomend voorjaar op thuisgrond te verslaan.