Zaterdag 11 mei reisde het 3evan KV de Waterpoort rond half 6 af naar Grou. Tijdens de heenweg werd de reistijd verdubbelt in Grou, met een toertocht door de woonwijk. Na een aantal keer gestoken en gekeerd te hebben, kwam het gezelschap toch op tijd aan op het veld van Mid-Fryslân. Dit in tegenstelling tot de scheidsrechter. Deze kwam helemaal niet zelfs. Na een half uur gewacht te hebben op ‘een scheids’, bood Laura van der Kuijlen aan haar wedstrijdkleding te verruilen voor haar scheidsrechtersoutfit. Waar Mid-Fryslân 6 wel akkoord mee moest gaan. Zo konden we eindelijk met de wedstrijd beginnen.

Deze startte niet positief voor de Sneekers, waarbij we zelfs achter kwamen te staan. Dit waren we niet meer gewend. Het was nu een simpele zaak; punten maken en blijven verdedigen. Zo gezegd, zo gedaan. Zo werden er een aantal mooie afstandsschoten door de korf gegooid door Sybren Kuipers, Esmay Nijboer en Benjamin van Hofwegen. Waar we in de eerste helft achter Mid-Fryslân aanliepen, deden ze dit de tweede helft bij ons. Wat resulteerde in een voorsprong, die we steeds verder wisten uit te bouwen.

Laura floot prima, zo gaf ze de Sneekers ook een strafworp mee na een overtreding, deze werd geraakt. Op een gegeven moment liep de spanning nogal hoog op tussen de spelers van Mid-Fryslân, wat werd vervolgd door een lichte escalatie op het veld. Nadat de rust weer was wedergekeerd, konden de Sneekers de wedstrijd verder afmaken. Zo reden we enige tijd later terug naar Sneek met de stand 9-11 in de KNKV app, foutje van scheids van der Kuijlen (9-12), maar dit konden we haar niet kwalijk nemen…. Ik zeg; op naar het volgende kampioenschap!

Volgende week speelt Waterpoort 3 13:30 uit tegen Veenwouden 3.