SNEEK – De Waterpoort ging zaterdag op eigen terrein in Sneek met 13-15 ten onder tegen Ritola uit Zuidlaren.

Terwijl er een stevige wind over het Schuttersveld waaide zou het uitdraaien op een spannende wedstrijd waarin beide teams aan elkaar gewaagd waren. De wind bemoeilijkte het scoren enigszins, waardoor er relatief veel doelpogingen nodig waren om tot scoren te komen. Onder andere door een een paar nipte missers aan de kant van Ritola bleef de Waterpoort tot het rustsignaal aan de leiding: 6-5.

Om deze kleine voorsprong te vergroten raadde coach Nico Kraan aan om geen onnodige risico’s te nemen en meer rebound duels te winnen.

De tweede helft veranderde er echter weinig wat betreft het scoreverloop. Ritola bleef bij en wist de leiding over te nemen, profiterend van fouten aan de kant van de thuisploeg. In het laatste kwartier kon De Waterpoort minder goed de korf vinden, waardoor Ritola de wedstrijd over de streep trok.

Op de ranglijst van de eerste klasse B is Ritola nu derde. De Waterpoort volgt op 2 punten als vierde met 10 punten uit 10 duels. de leiding is in handen van het ongeslagen Drachten.