Vorige week zaterdag 1 februari speelde De Waterpoort 2 thuis tegen Sparta 2. Een lastige tegenstander, die momenteel eerste staat in de competitie. Toen we deze ploeg vorig jaar troffen tijdens de eerste zaalwedstrijd resulteerde dit in een eindstand van 17-3 in het nadeel van de Sneekers. Waar we toen nog volledig aan elkaar moesten wennen, waardoor het moeilijk was om elkaar te vinden, begint dit iedere week beter te gaan. Zo werd er tijdens deze thuiswedstrijd 6 punten meer gescoord dan de vorige keer. We zijn er nog niet maar het is een begin. Eindstand: 9-17.

Het jeugdige team heeft het niet alleen moeilijk tegen Sparta 2, ook Udiros 2 is een lastige ploeg om tegen te spelen. Afgelopen zaterdag 8 februari troffen wij ze in Nieuwehorne om een verbetering te maken op de vorige stand; 5-23. Van belang was dat we ons eigen spel zouden gaan spelen en om niet mee te gaan in het tempo van Udiros. De eerste minuten lukte dit goed en stonden we zelfs even kort voor… Hierna lieten we ons helaas teveel meevoeren in het spel van Udiros. Hierop volgde een korte time-out waarbij we hier op gewezen werden. Het was zaak om onze concentratie te herpakken. Hier en daar werden spelers gewisseld, want een volle bank die hebben we wél. In de loop van de wedstrijd begonnen we iets terug te komen. Conclusie: 25-11.

Helaas heeft De Waterpoort 2 nog geen winst naar Sneek weten te brengen, maar er worden opwaartse standen gespeeld.

Na onze wedstrijd genoten wij van een bloedstollend spannende wedstrijd, want ook het eerste speelde vandaag uit tegen Udiros. Elke minuut dichter na het einde telde, het publiek hield het niet meer, het fluitje van de scheids. De strijd was besloten in een gelijkspel van 23-23.