NIEUWEHORNE – Afgelopen zaterdag stond er veel op het spel in een cruciale wedstrijd, voor zowel KV de Waterpoort uit Sneek als thuisploeg UDIROS uit Nieuwehorne. Winst zou meer speling verlenen in de strijd tegen degradatie (Waterpoort: 3 punten, Udiros: 4 punten).

Op papier leken de kansen in het voordeel van de Waterpoort (de thuiswedstrijd tegen UDIROS eindigde in 23–21) maar niks duidde op een gemakkelijke pot.

De start van de Sneekers was erbarmelijk. Er werden te weinig (goede) kansen gecreeerd en teveel slordige passes gegeven, iets wat misschien deels te wijden was aan het feit dat de vakken in de voorgaande week waren veranderd. Al binnen korte tijd verkeerde de Waterpoort in een benarde situatie en stond het 6-1 voor UDIROS. UDIROS toonde aanvankelijk geduldiger spel en had de regie in volledig in handen. Het was wel duidelijk dat er uit een ander vaatje moest worden getapt. Tegen het einde van de eerste helft leek er wat meer rust in het spel van de Waterpoort, vooral door het spel statischer op te zetten met een duidelijke rolverdeling in beide vakken. Het gat kon zo gereduceerd worden tot 4 punten verschil maar hier bleef het bij. Stand bij rust: 13-9.

Het verschil in stand schommelde constant rond de vier doelpunten en geen van beide ploegen kon zijn positie versterken. Met nog ongeveer een kwartier zuivere speeltijd begon UDIROS echter te verslappen in de uitputtingsslag. De stand werd tot 17-17 gebracht  en hoewel UDIROS een paar zware klappen had moeten verwerken, wilde het niet wijken. Zo bleven de ploegen gelijk opgaan tot de laatste seconden. De Waterpoort stond nu 23-22 voor maar moest toekijken hoe UDIROS de gelijkmaker en laatste goal maakte door een strafworp  te verzilveren.

Onderin het klassement is er dus weinig veranderd naar aanleiding van deze match. UDIROS bezit nog altijd de 7e plaats en de Waterpoort de laatste plaats. De volgende wedstrijd is op zaterdag 29 februari tegen de nummer twee, KIOS, in de schuttersveldhal te Sneek.