VRIEZENVEEN – Afgelopen zaterdag reisde de Waterpoort 1 af naar Vriezenveen. Na een lange tocht in de auto kwamen we aan bij het sportcomplex, waar we met goede moed aan de wedstrijd begonnen. Doordat Allard Huitema nog niet kon spelen door zijn blessure, waren de vakken anders dan normaal.

Desondanks speelde de waterpoort de eerste 25 minuten erg sterk en stond het constant gelijk. Helaas raakten we onze focus kwijt in de laatste 5 minuten, waardoor Amicitia 1 hun score wist te verdubbelen in deze paar minuten. Het fluitsignaal klonk en we gingen de rust in met een stand van 14-7.

Gerard Plantinga was niet ontevreden over het verloop van de wedstrijd, op de laatste 5 minuten na.
Hij zei dat Amicitia een beetje geïrriteerd raakten omdat ze verwacht hadden dat ze het makkelijker zouden krijgen, dus als we geconcentreerd bleven en net zo speelden als de eerste 25 minuten, zou er nog een kans voor ons kunnen zijn.

De tweede helft verliep wat stroever. Er vonden een aantal botsingen plaats aan onze kant, maar elke keer stonden we weer op en streden we verder. Het was duidelijk dat Amicitia 1 toch sterker was dan wij, maar we waren vastbesloten het ze zo moeilijk mogelijk te maken. En dat hebben we gedaan. Met een eindstand van 25-13 liepen we het veld af. Ook al hadden we verloren, een slechte wedstrijd hebben we zeker niet gespeeld.

Volgende week heeft de Waterpoort 1 weer een uitwedstrijd, nu tegen De Wâlden 1.