Na de bespreking, waarbij we het gevoel hadden dat we in Club 1841 stonden, en het warm lopen ging de wedstrijd van WP2 van start op het sportcomplex van LDODK in Gorredijk, omringt door verscheidene korfbalvelden en zwembaden. Overal waren mensen, waardoor wij een beetje onrustig werden van deze chaos.

Ondanks deze chaos startte het tweede van de Sneeker korfbalclub redelijk scherp. Vandaag speelden we tegen LDODK 4 die op de eerste plek in de competitie stond. Waarbij wij als eerste van onderen staan. We zouden er daarom volledig voor gaan, want zo dik had LDODK nu ook weer niet van de andere tegenstanders gewonnen, en wij (over het algemeen) niet zo dik verloren. Doordat er wat afwezigen waren tijdens deze wedstrijd stonden we vandaag in wat ongebruikelijker vaker dan normaal, desalniettemin lag het daar vandaag niet aan. De eerste helft werd keurig gespeeld, met her en der de nodige ongelukjes speelde de Waterpoort stug door.

Tijdens de rust gingen we door de onrustige kantine de fitnesskleedkamer in, omdat daar tenminste rust heerste, totdat de droom van zowel Larissa Kielstra als Benjamin van Hofwegen binnen kwam wandelen. Na deze korte onderbreking van concentratie werd er weer gefocust op de wedstrijd.

Na dit korte moment van rust vervolgde we de strijd. LDODK was enigszins uitgelopen wat betreft punten, maar dat was nou eenmaal de realiteit. Eén feit was dat we nu meteen scherp moesten beginnen aan de tweede helft, aangezien dat een van onze zwakke punten is. Dit lukte aardig, waardoor we toch tevreden konden zijn op onszelf en het team. Er werd op het fluitje geblazen wat betekende; einde wedstrijd. Met een stand van 16-8 vertrokken we van dit ongelofelijke drukke sportcomplex, richting  het heerlijk rustige Sneek.

Zaterdag 12 oktober speelt de Waterpoort 2 wederom uit om 12:30 tegen ROG 4 in Groningen.