Nadat Waterpoort 3 een goede 12-8 winst wist te boeken op Pallas 3, was het de beurt aan het 2e van De Waterpoort om hun plek in de ranglijst te verbeteren. Waterpoort 2 is bezig aan een opmars en hoewel er vorige week nog werd verloren, is het toch beter gaan draaien bij het 2e en word er gevochten voor een betere positie in de derde klas. Een van de obstakels langs deze weg was Mid-Fryslân 5 uit Grou. In de openingswedstrijd van het zaalseizoen werd er uit in Grou nog jammerlijk met 19-11 verloren. Vandaag was de taak om sterk te beginnen en vertrouwen blijven houden in elkaar.

Toch begon De Waterpoort 2 enigszins twijfelend aan de wedstrijd. Al snel wist Mid-Fryslân op een 0-2 voorsprong te komen. Gelukkig was daar Jolijn Rijpma die met twee prachtige doorloopballen de stand egaliseerde. Vanaf dat moment was het stuivertje wisselen tussen de beide teams. Dennis Lingsma en Lies Keja pikten hun doelpunten mee, maar ook daar wist de tegenstander snel op te reageren. Vlak voor tijd wist Benjamin van Hofwegen toch nog de 7-7 te maken en met deze stand ging men ook de kleedkamers in.

Coach Plantinga benadrukte dat 7-7 niet een slechte tussenstand was, maar samen met Co-coach Annelieke constateerde hij wel dat het scorings rendement wel om hoog moet wil je deze wedstrijd winnen. Verder gaf ze een bemoedigende speech vol passie, waarmee ze de spelers weer zelfvertrouwen wilde geven. Er moest en zou gewonnen worden en daar waren zeker nog alle kansen voor. Het 2e liep vol vechtlust het veld op, klaar om hun twee punten binnen te halen.

De tweede helft pakte uit, zoals besproken. De Waterpoort kwam 8-7 achter en toen was daar Jildou Huitema. Ze had het licht gezien en voelde een stroom van zelfvertrouwen door haar heen gaan. Dit bleek een opmars naar de zwaarbevochten winst. Jildou wist een vrije bal te scoren en alles begon ineens goed te lopen. Benjamin van Hofwegen wist tweemaal te scoren, Dennis Lingsma wist ook weer hoe hij een bal door de korf heen moest mikken en ook “good old” Paul Damstra wist zijn vorm weer te vinden. Een 8-8 achterstand werd omgebogen naar een 13-10 voorsprong voor de Snekers. De wedstrijd liep naar z’n eind en bleef ongekend spannend. Op een stand van 16-15 kreeg De Waterpoort een vrije bal mee. Onze topper Jildou Huitema twijfelde geen enkel moment en schoot deze dan ook koelbloedig raak.

Zo kwam deze spannende wedstrijd tot een eind, met twee zwaarbevochten punten voor de toppers uit Sneek. Het 2e bevindt zich nu op een degelijke 6e plaats, met 1 punt voorsprong op de nummer 7 en 8. Volgende week zal er weer een topper op het progamma staan. Dan zal de burenruzie worden gespeeld tussen De Waterpoort en Harich. De wedstrijd zal beginnen om 12:50 in Balk.