Zaterdag 2 februari speelde het derde thuis tegen Pallas ’08 3. Dit keer niet midden in de nacht, maar voor de wedstrijd van het tweede om 16:40. Wat ons toch wat beter beviel.

De wedstrijd begon meteen met punten voor de Sneekers. Het derde schot dat gelost zou worden tijdens de wedstrijd, was het 100stepunt dat we zouden maken dit seizoen. De eer was aan Stijn Veenstra, die deze wist te raken. Hierna stokte het spel flink. De score liep op tot een 3-2. Het ene vak had eindeloze aanvallen, terwijl het andere vak eindeloos moest verdedigen. Met twee goede dames tegen in de verdediging hadden Laura van der Kuijlen en Floor Oosterhaven het niet makkelijk. Het geluk was dat deze hun kans niet wisten af te ronden. Gelukkig werd er na een behoorlijke poos weer gescoord door de Sneekers.

In de rust hadden we nog niet het beoogde doel behaald. Er moest een grotere voorsprong behaald worden op de Liwwadders. Daarom kondigde coach Siete Veenstra aan dat er gewisseld zou worden.

Marije Elderhorst, Benjamin van Hofwegen en Jack de Graaf werden ingeschakeld in de tweede helft. Hierdoor begonnen beide vakken vlotter te lopen. Zo wisten Sybren Kuipers, Benjamin van Hofwegen, Marije Elderhorst en Floor Oosterhaven vrij snel te scoren in de tweede helft. Dit was mogelijk door een goede rebound van onder ander Jelle van den Brenk.

Het scorebord liep af met een stand van 12-8 op de teller. Helaas miste het derde vooral in de eerste helft het schot. Over een maand zullen we het weer eens proberen. 2 maart speelt Waterpoort 3 een belangrijke wedstrijd thuis om 16:30 tegen Vlug&Vaardig 3. Dit is het enige team waarvan Waterpoort 3 (nog) niet wist te winnen.

Na de wedstrijd werd de kantine opgezocht voor een biertje en een snackie. Dit terwijl we het tweede zagen winnen van Mid-Fryslân.