Op donderdagavond 30 januari jl. is de Waterpoort MW 1 ook begonnen met de returnwedstrijden.

LDODK/Rinsma Fashion MW1 kwam op bezoek in de schuttershal. In Gorredijk, in de openingswedstrijd werd er nog eenvoudig gewonnen door LDODK/ Rinsma Fashion MW1.
De Waterpoort werd toen naar huis gestuurd met een 17-6 nederlaag, je kan het je niet voorstellen maar het is echt gebeurd.

Ze waren dus gewaarschuwd. De gasten kwamen met een iets ander team naar Sneek toe maar zeker niet minder.

De thuisploeg had het een flitsende start, en kwam al gauw op een 2-0 voorsprong. met name Rommy schoot de eerste drie pogingen 100% , beter kun je niet beginnen.

In de eerste helft ging de wedstrijd dan ook mooi gelijk op , de ploegen die lekker aan elkaar gewaagd waren.

Leuke acties, lekker snel spel, en gevarieerd, en daar houden we van, wat we in het hedendaagse korfbal soms wel wat missen. Alles is soms zo voorgeprogrammeerd. Je ziet het zelfs in de korfbalLeague voorbijkomen.

In de rust werd er van alles besproken en dat ging niet alleen over korfbal.

Met een goed gevoel en vol energie en hier en daar een wisseling, ging de tweede helft weer van start.

Het was stuivertje wisselen in het tweede gedeelte van de wedstrijd, maar dat maakt het alleen maar leuker, als je maar de juiste keuzes maakt en dat je er maar in blijft geloven. En dat deden ze.

7 minuten voor tijd stond er en een stand van 15-15 op het scorebord, nog niks was er beslist.

Ondanks dat het spannend bleef, zelfs op 15-16 met 4.35 minuten nog te spelen, bleef de ploeg koelbloedig.

Bam 16-16, en wie dus nu scoorde zou wel eens de punten kunnen behouden, want de tijd werd nu de tegenstander.

En als je, je aan de opdracht houdt kan dat weleens in je voordeel werken, en met 1.13 min op de klok schoot Tialda de 17-16 op het scorebord. wederom een lekker potje korfbal met een mooie overwinning.

13 februari speelt de Midweek weer thuis de tegenstander is dan Wez Warber en Fluch MW1. De ploeg uit Goutum staat op een tweede plek.

Waterpoort MW 1 klimt wat in de ranglijst, en ze zijn er zeker van dat ze nog verder stijgen. De competitie is nog niet beslist.

“Geloof in je eigen kunnen” en dat geldt niet alleen voor de Midweek.