Ruim 100 kinderen van 7 scholen uit Sneek, IJlst en Ysbrechtum hadden zich opgegeven om na 3 jaar eindelijk weer mee te kunnen doen met het Accent Schoolkorfbaltoernooi. Helaas hebben wegens ziekte 3 groepen op het laatste moment af moet zeggen. Na veel gepuzzel is het toch een zeer geslaagd toernooi geworden. Uiteindelijk bleven er 19 teams over om te strijden voor de bekers. Elke groep (3 tot en met 6) konden korfballen in hun eigen poule wat het natuurlijk extra leuk maakte. Voor de groepen 3 en 4 hadden we welpenkorven geleend bij diverse verenigingen. Hierdoor kon er veel gescoord worden.

Zeer bijzonder dit jaar is dat alle 7 scholen één of meerdere bekers mee naar school konden nemen.
Na afloop van het toernooi hebben alle kinderen een vaantje en attentie ontvangen en een flyer met een uitnodiging om nog eens te komen meetrainen.

Ondanks dat het dit jaar zeker niet gemakkelijk was om voldoende vrijwilligers te vinden hebben we toch een prachtig toernooi neer kunnen zetten. Alle vrijwilligers die ons deze dag geholpen hebben willen wij hiervoor hartelijk bedanken.
Ook willen wij de sponsor Accent Automatisering Sneek bedanken voor hun bijdrage aan het toernooi.

“Accent sponsort o.a. cultuur en sport – zoals dit korfbaltoernooi! Accent richt zich graag op de jeugd, immers heeft de jeugd de toekomst en verdient het om in geïnvesteerd te worden. Daarom sponsoren we juist veel initiatieven zoals dit school toernooi om de volgende generaties iets moois te kunnen blijven bieden. Zij het middels het steunen van kunst, sport of een goed doel, wij voelen ons betrokken bij de maatschappij en nemen hierin graag onze verantwoordelijkheid.”

Tot volgend jaar!
Groetjes van Ienke Nak en Jolanda Oppenhuizen

Einduitslag
groep 3: 1e Johannes Post School, 2e Epemaskoalle en 3e de Oudvaart
groep 4: 1e J. Post School, 2e J. Post School en 3e de Juliana School
groep 5: 1e Epemaskoalle, 2e Zwette School en 3e de Oudvaart
groep 6: 1e Simon Havinga School. 2e Simon Havinga School en 3e de Kogge