Zaterdagmorgen, 11 mei, was het druk op het korfbalveld in Sneek. Rond de klok van tien uur stonden er al verschillende teams op het veld klaar om zich op te maken voor een leuk potje korfbal. Het heerlijke voorjaarszonnetje bracht ook veel ouders en grootouders naar het veld en voor hen was het dan, ondanks de frisse wind, ook geen straf om naar deze jeugdwedstrijden te komen kijken.

De Fjes van korfbalvereniging Lintjo stonden al mooi op tijd op het veld voor de warming-up. En ook de jongens en meiden van de Waterpoort hadden er weer zichtbaar veel zin in. Met een sterke basis zijn zij de wedstrijd van start gegaan en al vrij snel wist Anne de voorsprong te pakken op de dames van Lintjo. Voor de eerste wissel gemaakt werd wisten Milan (1) en Anne (4) de stand al op een mooie 5-1 voorsprong te zetten.
In het tweede gedeelte van de eerste helft zijn Yenthe en Martijn in het veld gekomen en mochten Milan en Iris vanaf de zijlijn kijken hoe hun team de voorsprong wist vast te houden op het team uit Oldeberkoop. Het team uit Oldeberkoop kon met het inzetten van hun superspeler weer een beetje de stand wegwerken. Gelukkig wist Anne nog twee mooie treffers te maken en met vijf tegendoelpunten zijn de jongens en meiden van de Waterpoort met een tussenstand van 7-6 de kleedkamer in gegaan om zich op te maken voor de tweede helft.

De tweede helft wisten Silke, Martijn, Iris en Milan de voorsprong goed vast te houden. Met drie doelpunten van Martijn (2) en Iris (1) en één tegendoelpunt van Lintjo stond het team tijdens de wissel met 10-7 voor. Tijdens het laatste deel van de wedstrijd mochten Pien, Anne en Yenthe nog even het veld betreden. Yenthe en Milan hebben met hun twee doelpunten de eindstand weten te plaatsen op een mooie 12-7.

Met wederom 2 punten op zak staat de F1 nu eerste in het klassement. Volgende week zaterdag reizen de jongens en meiden af naar Heerenveen. Om 09.00 uur spelen ze daar een wedstrijd tegen KV Heerenveen F1 die op dit moment tweede staan in het klassement. Dit belooft ook weer een spannende pot te worden.