Op zaterdag 21 september speelden we uit tegen Heerenveen F1; Jesse, Pepijn, Tim en Thijs speelden de eerste kwart. Heerenveen scoorde het eerste doelpunt, waarna Thijs de gelijkmaker wist te maken.
Heerenveen kwam sterk terug en bracht de stand weer op 2-1, waarna Tim netjes wist te scoren, zodat het weer gelijkspel was. Voor het einde van het eerste kwart kon Thijs ook nog een doelpunt verzilveren, waarmee het eerste kwart met 2-3 eindigde.

In het tweede kwart bleek dat beide teams erg aan elkaar gewaagd waren; Heerenveen scoorde weer, en wist ondanks goede tegenstand van de Waterpoort nogmaals een doelpunt te maken, waarmee de wedstrijd met 4-3 voor Heerenveen de rust in ging.

Na de rust wisselde Jesse voor Maaike, die haar eerste wedstrijd mocht spelen.
De wedstrijd ging verder, en het bleef spannend. Pepijn wist met een mooi doelpunt de stand op 4-4 te brengen, waarna Thijs er later nog eens 4-5 van wist te maken. We hadden de smaak te pakken, waarna Pepijn de 4-6 op zijn naam kon schrijven.
Dat Heerenveen echter ook een ploeg is om rekening mee te houden bleek, toen ze sterk terugkwamen met een tegendoelpunt.
Met een mooi doelpunt van Thijs eindigde het derde kwart met een nette 5-7 voorsprong.

Bij het laatste kwart van de wedstrijd werd Pepijn gewisseld voor Jesse. De goede inzet van het team werd door Jesse beloond met nog maar weer een doelpunt, waarmee de stand op 5-8 kwam.
Beide teams bleven knokken en wilden geen strobreed toegeven. Heerenveen wist hier nog een doelpunt uit te slepen.
Met een verdiende stand van 6-8 werd de wedstrijd uiteindelijk afgefloten, en was het een feestje op het veld en aan de kant 🙂

De strafworpen heeft Heerenveen met 3-1 gewonnen, waarbij voor de Waterpoort Thijs heeft gescoord.

Dit belooft een spannende return te worden zaterdag 28 september, dan treed Heerenveen F1 op het Schuttersveld aan tegen onze Waterpoort F1.