NIJMEGEN – Op een stralend veld in hartje Nijmegen nam KV de Waterpoort uit Sneek het afgelopen zaterdag op tegen KV Noviomagum. Na twee zware nederlagen in de voorgaande wedstrijden, hadden de Snekers hun zinnen gezet op een overwinning.

Voorafgaand aan de wedstrijd spoorde coach Gerard Plantinga zijn ploeg aan om in ieder geval een grote achterstand te vermijden. De eerste helft oogde de uitploeg echter wat tam en straalde weinig vertrouwen uit. Het spel verliep stroefjes, mede dankzij slordige passfouten, en hoewel de ploeg uit sneek weinig onder deed voor de Nijmegers, werd er gerust met een stand van 9-4.

De tweede helft bleek dat de Sneekers de relatief lange autorit van zich af hadden geschud en werd er doeltreffender gespeeld. Noviomagum genoot weliswaar een riante voorsprong maar deze werd tot ongeveer tien minuten voor tijd door de Waterpoorters geslecht. Met slechts twee doelpunten verschil leek een gelijkspel op zijn minst niet ondenkbaar. De spanning nam toe maar uiteindelijk werd er afgefloten met een stand van 16-13 in het voordeel van Noviomagum.

Wederom verlies voor KV de Waterpoort maar de ploeg ondergaat verbetering en kan terugkijken op een goede tweede helft.
Zaterdag 28 september is de eerstvolgende wedstrijd, te Schuttersveld Sneek.