Zaterdagmorgen, 20 april, reisde de E1 af naar Lemmer voor een stevig potje korfbal. De vorige stond nog in t geheugen van vele ouders gegrift. Maar een mooie zonnige dag zou de sfeer vandaag niet verpesten, en we kwamen met veel supporters de E1 aanmoedigen.

De eerste kans was een prachtige doorloopbal van Ilse die meteen lukte! Gevolgd door een aantal goeie pogingen van Mees en Ilse, helaas gingen deze niet door de korf. Ilse maakte de 1-2 en kreeg de tip uit het publiek om wat lucht uit de spierballen te laten en te beseffen dat ze wind mee had. Hierdoor wist ze met een mooie hattrick de stand neer te zetten op 1-5.
Ook Alyssa had een mooie poging op rand die net niet goed uitpakte. Door de actief en energiek coachende Benjamin wisten zowel Eline als Ricardo nog twee prachtige doelpunten te maken en de voorsprong uit te breiden naar 1-7. Met een teleurgestelde tegenstander ging de E1 de rust in om zich klaar te maken voor de tweede helft.

Na de rust maakte Lemmer de 2-7. Lemmer was in de rust goed gecoacht en duidelijk op oorlogspad. Ze gingen er stevig tegenaan en scoorden achtereenvolgens de 3-7, 4-7, 5-7, 6-7 en 7-7: hierdoor werd het ongelooflijk spannend!!!! Maar Eline wist de 7-8 te maken en zo pakte de E1 de verdediging weer terug. Het aanvalsvak had veel schietpogingen nodig om deze voorsprong vast te houden, maar had flink moeite om de bal door de korf te schieten, ze wilden er niet in. Doordat Ricardo een aantal ballen goed wist te onderscheppen, heeft de E1 toch nog met 7-9 weten te winnen van Lemmer. Met twee punten op zak is de E1 teruggereden naar Sneek.