Zaterdagochtend om 9.00 trad F1 aan tegen WWC op een zonnig veld in Mantgum. Het werd een wedstrijd die tot aan de rust redelijk gelijk op ging, maar in de tweede helft had F1 het betere van het spel en bouwde ze hun voorsprong verder uit. Milan, Anne en Pien zorgden voor de eerste goals van Waterpoort. Maar WWC bleef aanhaken. Na 10 minuten spelen was het 3-4. Bij F1 werd er gewisseld, 3 nieuwe spelers het veld in. Het werd 4-4. En over en weer werd er geschoten maar rolde de bal er net niet in. Maar net voor rust werd het toch 4-6 door goals van Silke en Yenthe.
De eerste 8 minuten van de tweede helft ging het spel heen en weer maar werden er geen goals gemaakt door beide partijen. Maar toen wist Iris raak te schieten en Anne volgde met 2 goals en dus stond het 4-9. WWC mocht hun superspeler inzetten, maar Waterpoort stond goed te verdedigen. Yenthe, Silke, Milan en Martijn wisten nog te scoren. WWC maakte ook nog een doelpunt, maar de voorsprong werd niet meer weggegeven. De eindstand was 5-13. Een mooi begin van het veldseizoen.