Zaterdag 20 april speelde Waterpoort 3 als enige thuis op het Schuttersveld. Hun eerste veldwedstrijd speelden zij tegen WIK ’34 2 uit Damwoude. Een ploeg waar we nog nooit eerder tegen gespeeld hadden.

De wedstrijd begon in het nadeel van de Sneekers. Waarbij WIK ’34 op een voorsprong van 0-2 kwam te staan. Gelukkig veranderde dit snel na rake schoten van Sybren Kuipers en Johannes de Groot, waardoor er weer van vak gewisseld werd. Kort hierna werd er een strafworp veroorzaakt door een heer van WIK ’34 die werd geraakt door Floor Oosterhaven. Dit was alleen niet naar de wens van de heer, waardoor hij besloot plaats te nemen in de dug-out. Opeens stonden we dus tegen drie man in het vak, want de heer was absoluut niet van plan om terug het veld in te komen. Gelukkig besloot Damwoude naar enige tijd dat er dan toch maar een wissel in moest, waarnaar het spel werd vervolgt. Misschien had de heer ook wel gelijk, want voor de strafworp stond het nog steeds gelijk (3-3), maar erna wist de Waterpoort als maar verder uit te lopen. Dit door schoten uit de handen van de heren Stijn Veenstra, Sybren Kuipers en Johannes de Groot.

Helaas lag het rendement deze wedstrijd niet erg hoog. Zo werd er veel geschoten, maar relatief weinig geraakt. Hoe verder de wedstrijd naderde, hoe meer wij ons afvroegen wanneer Jolijn Rijpma en Marli Jager van de bank zouden komen. Uiteindelijk vond deze invalbeurt vlak voor het einde van de wedstrijd plaats, die op deze zonnige zaterdagmiddag was besloten in een 16-10 voor de Waterpoort. Na de wedstrijd werd er veelvuldig genoten van drankjes uit de kantine, dit aan de Sunside van het Schuttersveld.