SNEEK – Afgelopen zaterdag bleef de voorspelde zon achterwegen, wat zorgde voor mooi korfbalweer op het Schuttersveld. Nadat de Waterpoort vorige week wist te winnen van Harich, was het vandaag de beurt aan ROG om het op te nemen tegen de Sneekers.

Na een vakwissel afgelopen week begonnen Allard Huitema, Nick Huitema, Marli Jager en Floor Oosterhaven vandaag in de aanval. Lisa Westerhof, Iris Sterk, Benjamin van Hofwegen en Martijn Barendsen startte in de verdediging. Om 15:30 uur klonk het fluitsignaal van de scheids. Niet veel later wist Allard Huitema een strafworp te maken. Hierna werden afstandschoten van Martijn Barendsen en Nick Huitema en een uitstarter vanuit de korf door Lisa Westerhof afgewisseld met rake schoten voor de Groningers. Voor het eindsignaal van de eerste helft kreeg Floor Oosterhaven een strafworp mee, die geraakt werd. Zo ging de ploeg met 6-8 achterstand de kleedkamer in voor een korte bespreking onder leiding van Ruurd Fokkens en Rob Kreeft.

In de rust werd besproken dat er opgescherpt moest worden. In de tweede helft wist ROG slechts drie punten mee te pakken. Waar de Waterpoort de bal maarliefst elf keer door de gele korf wist te gooien. Zo wist Benjamin van Hofwegen meerdere rake schoten te maken van zowel ver weg als dichtbij. Ook Allard Huitema, Lisa Westerhof, Martijn Barendsen en Nick Huitema wisten wederom aan scoren toe te komen. De wedstrijd werd besloten met een 17-11 overwinning.

Nadat het eindsignaal klonk konden de Sneekers genieten van twee mooie overwinningen, want ook Waterpoort 2 wist op eigen veld te winnen van Heerenveen 4.