SNEEK – 10 maart stond de laatste wedstrijd van het zaalseizoen alweer op het programma voor De Waterpoort 2 tegen Invicta/Frigro 2. De vorige keer wist De Waterpoort aan het eind van de wedstrijd nog nipt om op een gelijkspel van 17-17 uit te komen, waardoor ze een zwaarbevochten punt wisten te pakken. Invicta stond in de competitie echter net één plek onder De Waterpoort met twee punten minder, en dit wilden de spelers van het tweede graag zo houden met hun coach Gerard Plantinga.

Beide teams hadden aan het begin van de wedstrijd moeite om de korf te vinden, totdat uiteindelijk Paul Damstra de wedstrijd wist te openen met het eerste doelpunt. De spelers van De Waterpoort begonnen sterk en al snel wisten ze de leiding te nemen met een voorsprong van 0-3. De tegenstanders voerden de druk echter hierna ook op, waardoor de stand steeds gelijk op ging.

Gedurende de tweede helft wist het team uit Kollum de leiding over te nemen, waardoor de tegenstanders een voorsprong kregen op de Sneekers. Het tweede van De Waterpoort bleef echter door vechten en zo kwamen ze weer bij met een stand van 12-12. Het was dus ook aan het einde nog een erg spannende wedstrijd, maar De Waterpoort wist onder leiding van Gerard Plantinga de rust te behouden in de aanval en een sterke verdediging neer te zetten. De tegenstander begon hierdoor steeds meer fouten te maken in zowel de aanval als de verdediging, waardoor Benjamin van Hofwegen een mooi doepunt wist te scoren en Siebe Post het laatste doelpunt maakte door een strafworp. Zo wist De Waterpoort het zaalseizoen af te sluiten door twee welverdiende punten te pakken bij de tegenstanders uit Kollum.