KAMPEN – De laatste wedstrijd in de zaalcompetitie voor de Waterpoorters moest gespeeld worden tegen de kampioen van de eerste klasse. DOS Kampen had zich eerder al van het kampioenschap verzekerd en ook de Waterpoort speelde om des keizers baard. Desalniettemin hadden de Sneekers zich voorgenomen alles op alles te zetten om aan het nog ongeslagen DOS Kampen een speldenprik uit te delen.

Coach Ralph de Vries drong er bij zijn spelers aan om ongedwongen te spelen en voor de eer te strijden. Voor het overgrote deel van de eerste helft werden deze woorden omgezet in daden door de spelers en had de Waterpoort de overhand. Goed spel en overmacht in de duels zorgden ervoor dat de Waterpoort DOS Kampen constant een stap voor was. Deze voorsprong was echter nooit significant en in de laatste tien minuten van de eerste helft stond het 10-12. Dat was het moment waarop de voorsprong uit handen werd gegeven door slordigheid en concentratieverlies aan de kant van de Waterpoort. DOS Kampen maakte hier dankbaar gebruik van en schoot zich razendsnel naar een ruststand van 17 – 12.

De Waterpoorters wisten wat hen te doen stond en konden in de tweede helft de draad weer enigszins oppakken. Wederom was de Waterpoort sterker en DOS Kampen wist in deze 25 minuten slechts zes keer te scoren, maar het was niet genoeg om de kampioenen naar de kroon te steken.  De eindstand was 23-20.

Nu begint de voorbereiding voor het tweede deel van het veldseizoen. De eerste wedstrijd hiervan zal thuis plaatsvinden op 31 maart op het Schuttersveld te Sneek.