Jan Piepers nieuwe jeugdcoördinator KV de Waterpoort

Jan Piepers nieuwe jeugdcoördinator KV de Waterpoort

Jan Piepers is met ingang van het seizoen 2018-2019 de nieuwe jeugdcoördinator van korfbalvereniging De Waterpoort in Sneek. De 70-jarige Piepers beëindigde onlangs zijn trainersloopbaan, maar wil nog steeds graag zijn kennis en kunde overdragen. Als jeugdcoördinator van De Waterpoort richt Piepers zich op het trainen en begeleiden van de jeugdtrainers.

De 70-jarige Piepers startte op zijn 8e in Amsterdam bij inmiddels ter ziele gegane HESPA. Toen zijn familie naar Steenwijk verhuisde, sloot Piepers zich aan bij NOVEAS (Nooit Versagen Altijd Strijden). Later speelde hij bij Leonidas in Noordwolde. Zijn loopbaan als hoofdtrainer startte Piepers bij Lintjo en vervolgens was hij onder andere actief bij SCO, Drachten en Blauw Wit Heerenveen. De hoogtepunten uit de trainersloopbaan van Piepers waren de 3e plek als bondscoach van Engeland op het wereldkampioenschap en de promotie van De Lege Geaën naar de hoofdklasse.

Voorzitter Janneke Boersma is ontzettend blij met het aantrekken van Piepers. ‘Na het aantrekken van Nico Kraan als hoofdtrainer van de selectie hebben we nu ook een zeer ervaren jeugdcoördinator. Met het eerste team hebben we ons afgelopen seizoen gehandhaafd in de 1e klasse en we willen dat de jeugd zich straks bij dat niveau kan aansluiten. Met Piepers’ ervaring als erkend leermeester van de korfbalbond en als militair sportinstructeur hebben we iemand in huis gehaald die het maximale uit de jeugdtrainers kan halen.’

2018-06-11T10:53:11+02:0011 juni, 2018|Nieuwsberichten, Verenigingsberichten|