DE HOEVE – Na het gelijk spel van vorige week was handhaving nog altijd niet zeker. En moesten de groen witte Snekers nog altijd alles op alles zetten om zich veilig te spelen. Het team reisde dan ook met maar één doel naar de Hoeve en dat is winnen!

Op de vrijdag avond training werd bekend gemaakt welke acht zouden starten en de klus moesten klaren. In deze zelfde training werd hard en goed getraind en dit resulteerde in een veel belovend partij. En zo konden wij met een fijn gevoel en een sterke reservebank op pad naar De Hoeve.

De scheidsrechter floot om 13:00 uur het startsein en de wedstrijd was begonnen. De Waterpoort keek al snel tegen een achter stand aan van 2-0. Maar de Snekers toonde veerkracht en wist drie keer op rij te scoren. Maar een goed spelende KC de Hoeve  wist al snel de voorsprong terug te pakken. De eerste helft ging flink gelijk op met soms één punt of twee punten achter stand voor de groene. Vlak voor rust wist de Waterpoort nog net een stand van 9-7 naar 9-8 te brengen. Op die manier ga je toch iets lekker de rust in.

In de rust werden de punten op de i gezet en werden er tactische ideeën mee gegeven.
Hier door ontstond er iets meer afwisseling in functie en werd het voor de Hoeve moeilijker om ons te bestrijden.

Al snel wist de Waterpoort aan de leiding te komen door twee mooie goals van Julia. Bij een stand van 9-11 rechte de Hoeve zijn rug en kwamen al snel weer naast de Snekers met 11-11. Gelukkig had De Waterpoort hier wel een antwoord op en namen nu dan ook een kleine afstand van thuisploeg en zette de stand op 11-14. Maar ook nu wist een goed spelende tegenstander weer terug te komen naar een 13-14 en zo bleef de wedstrijd spannend en zenuwslopend. De laatste 15 minuten ging de wedstrijd compleet gelijk op. Maar 7 minuten voor tijd leek De Waterpoort orde op zaken te stellen en zette de ingevallen Marije de stand op 15-18. Hierdoor leek de strijd voorbij te zijn. Maar net als de Duitsers in het voetbal gaf De Hoeve niet op en bleven aanhaken bij de Snekers tot uit eindelijk de eindstand werd bepaald op 18-19 in het voordeel van de groene witter strijders.

Door deze zwaar bevochten overwinning is het tweede team van De Waterpoort gehandhaafd en mag ook volgend seizoen weer in dezelfde klasse uit komen. Nu eerst genieten van een wel verdiende zomer vakantie. Graag willen wij de mee gereisde supporters bedanken.