SNEEK – Dinsdag avond wat normaal gesproken een training avond zou zijn geweest.
Werd nu het moment van de clash tussen De Waterpoort 2 Emmeloord 2.

Onder leiding van de heer Blauw ging de wedstrijd van start. Emmeloord begon sterk en maakten goed gebruik van de veel opdringende heren van de Waterpoort, hierdoor kon Emmeloord gemakkelijk op een voorsprong van 1-5 komen door een aantal gemakkelijke doorloopballen en strafworpen. De coach van de Waterpoort greep in en bracht al snel Dennis Lingsma binnen de lijnen. In de minuten die volgden wist Emmeloord nog maar 1 keer de korf te vinden terwijl de Waterpoort nog dichter bij wist de komen door 3 goals gescoord door Benjamin, Kim en Janneke. Werd er gerust met een stand van 4-6.

In de rust werd er besproken dat alles nog mogelijk was maar dat 4 goals in een helft toch echt veel te weinig zijn. Verder moesten de voeten aan de grond blijven om zo niet gemakkelijk en dom een doorloopbal tegen te krijgen.

Emmeloord scoorde direct na rust maar de Waterpoort had meteen een antwoord. Weer wisselde  Gerard en haalde Johannes naar de kant en bracht de in de eerste helft gewisselde Tymen weer binnen de lijnen. Het gat bleef gedurende de wedstrijd constant op twee doelpunten verschil staan. Uiteindelijk wisten Annelieke en Dennis dit gat te dichten tot 10-10. Hierna scoorden beide teams om en om. Aan het einde wist Dennis nog net een rode kaart te ontlopen, waarna de de wedstrijd nog door beide teams genoeg om gelachen werd. De wedstrijd zelf eindigde in 12-12 en werden de punten dus gedeeld.

Op zaterdag neemt het tweede het op tegen oude bekende van vorig jaar Harich 3.