Wat een mooie laatste thuis wedstrijd van het zaalseizoen 2018/2019 moest worden is uitgedraaid op een zuur verlies. Afgelopen zaterdag begon de wedstrijd om 18:00, met het volste vertrouwen begon WP 2 aan de wedstrijd tegen Oerterp/VKC 2. Marli leek het goede voorbeeld te geven door een fraai afstandschot erin te knallen, maar al snel wist Oerterp ook het mandje te vinden. Na deze gelijkmaker leek het erop dat de Waterpoort orde op zaken zou stellen en kwam al snel op een voorsprong van 3-1. Maar niks was minder waar, Oerterp kwam weer snel langszij en pakte een doelpunt voorsprong op WP 2. Dit werd helaas het patroon voor een groot gedeelte van de wedstrijd.

Met een tussenstand van 9-10 klonk het rustsignaal. Trainer Gerard Plantinga benadrukte het feit dat wij meer vechtlust moesten tonen en ons zeker moesten opscherpen in de verdediging. Door slordige fouten gaven wij Oerterp onnodig het vertrouwen.

Oerterp begon scherper aan de tweede helft waarbij de score snel uitliep naar 11-14. Hierop had de Waterpoort zeker een antwoord, door mooi en gevarieerd spel kwamen we terug tot 1 punt verschil. Helaas bracht dit Oerterp niet van hun apropos, in korte tijd scoorden zij nog enkele doelpunten waardoor zij de voorsprong verder konden uitbouwen. Hierna hebben beide ploegen nog een keer het mandje gevonden en werd de wedstrijd afgefloten met 14-19.

Feike – 1
Ilse – 1
Marli – 1
Dennis – 3
Lies – 3
Paul – 5