Sneek – Na de overwinning vorige week in Ureterp, moest WP 2 in eigen hal aantreden tegen CSL 3. Ook was deze wedstrijd van groot belang om zich te kunnen handhaven in de reserve derde klasse, dus moest deze wedstrijd gewonnen worden.

In de voorbespreking werd duidelijk gemaakt dat de tegenstander veel ervaring in het team hebben en dat het een moeilijke, maar niet onmogelijke strijd zou worden. Verder kregen de spelers van WP 2 de opdracht om de wedstrijd net zo sterk te beginnen als de week ervoor, tegen Ureterp 2.

De wedstrijd begon moeizaam en CSL maakte de eerste goal, waarna Ilse Lukkes een knappe gelijkmaker maakte. Hierna ging het gelijk op, met onder andere goals van Benjamin van Hofwegen en Paul Damstra. Nadat de stand op 3-3 werd gezet werd het steeds duidelijker dat de heren van CSL 3 de overhand hadden, waarna CSL steeds verder uitliep. Met nog een aantal knappe goals van Dennis Lingsma en Ilse Lukkes, ging WP 2 met een achterstand van 7-14 de rust in.

In de rust benadrukte coach Gerard Planting dat er meer geconcentreerd gespeeld moest worden, omdat de heren van CSL de heren van WP 2 vaak te slim af waren met hun slimmigheden. Ook werd er besproken dat er meer in de bal lijn verdedigd moest worden. Verder werd er verteld dat winst nog niet uitgesloten was en met die gedachte ging WP 2 de 2dehelft in.

Al snel werd er aan beide kanten gescoord, met onder andere goals van Paul Damstra en Dennis Lingsma. Al snel bleek weer dat CSL oppermachtig was en hun heren niet te stoppen waren. CSL liep snel uit en de wedstrijd werd afgesloten met 2 goals in serie van Lies Keja, die de eindstand op 12-26 zette. Uit de wedstrijd kon geconcludeerd worden dat alle goals (op 1 na) gescoord waren door de heren.

Ondanks deze tegenslag, gaat WP 2 volgende week zijn uiterste best doen in eigen huis tegen Mid-Fryslân/Jansma Burdaard 5.