Waterpoort 2 vertrok dit weekend weer eens naar Balk om tegen de bekende tegenstander Harich 3 te spelen. Doordat we al vaker tegen Harich hebben gespeeld, wisten we dat het nog een moeilijke klus zou worden om te winnen, maar zeker niet onmogelijk. De vorige keer dat we tegen Harich moesten hadden we ondanks een achterstand van 10 punten, toch nog maar met 1 punt verschil van ze verloren. Het plan was om deze keer al vanaf het begin scherp te zijn en er voor te zorgen dat er nooit zo’n achterstand zou komen. Vol goede moed gingen we naar Balk, om eindelijk eens Harich een kopje kleiner te maken.

In de eerste helft werd het al snel duidelijk dat we erg aan elkaar gewaagd waren. Harich maakte een paar doelpunten, wij maakten een paar doelpunten, en zo ging het heen en weer. Paul Damstra en Ilse Lukkes maakten mooie afstandsschoten en Benjamin van Hofwegen wierp een strafworp zo door het mandje. Toch liep het in het ene vak wat stroever dan het andere vak, en Gerard besloot om Dennis Lingsma in het veld te zetten. Hij scoorde meteen, en werd er toen tot zijn eigen verbazing ook meteen weer uitgehaald.  Hierna scoorde Harich weer maar ook Paul slingerde er nog even een bal in en ging het weer gelijk op. Het stond 7-7 en we hadden nog eventjes te gaan voor de eerste helft afgelopen was. Maar daar was Johannes de Groot, die het licht had gezien, en er met gemak 2 ballen door de mand schoot. Hierdoor gingen we de rust in met een stand van 7-9.

De bespreking begon met een chaos, iedereen praatte door elkaar heen en sprak zijn of haar frustraties uit. Coach Gerard Plantinga suste dit meteen en vertelde ons dat we ook precies zo speelden. Het was allemaal veel te chaotisch en opgefokt. Het was aan ons de taak om ons hoofd koel te houden, en niet af te zwakken. We stonden verdiend voor en als we dit vast konden houden, en er iets meer rust in konden brengen, zouden we geheid winnen.

Beide teams stonden weer vol strijdlust in het veld, want allebei waren we er op gebrand om te winnen. Johannes de Groot, die ons een kleine maar mooie voorsprong had opgeleverd, gooide er na niet al te lange tijd nog een bal in. Maar Harich liet zich niet gek maken door Johannes en gooide er ook weer een aantal ballen in. Het bleef maar gelijk opgaan en dus vonden beide teams  het tijd voor verandering in de vakken. Bij ons werd er bijna een heel vak gewisseld, Dennis Lingsma, Jildou Huitema en Marije Elderhorst werden in 1 vak neergezet. Maar veel verandering kwam er niet. Het bleef maar gelijk op gaan. Benjamin van Hofwegen, Paul Damstra en Lies Keja scoorden nog een aantal doelpunten en met nog ongeveer 10 minuten te gaan stond het 14-14. We wisten allemaal dat we nog konden winnen, en wat wilden we dat ook graag doen. Maar juist omdat we dit zo graag wilden, gingen we weer gehaast en chaotisch spelen, wat ons waarschijnlijk de das om heeft gedaan. Harich wist nog 2 doelpunten te maken en we eindigden met een stand van 16-14.

Teleurgesteld liepen we het veld uit. Weer geen punten gepakt tegen Harich, waardoor we nog steeds op nummer 6 staan, en met nummer 7 & 8 die in onze nek hijgen. De komende 3 weken hebben we een pauze, waardoor we ons kunnen voorbereiden op de laatste wedstrijden van het zaalseizoen. De volgende wedstrijd zal 2 maart plaatsvinden tegen SCO 4, wat een belangrijke wedstrijd voor ons zal worden. SCO staat op de 7eplaats, en het is erg belangrijk dat we ze onder ons houden. Spannend dus!