SNEEK – De Waterpoort knokte zich zaterdag naar de punten in de eerste thuiswedstrijd van de zaalcompetitie. Dat gebeurde tegen de eveneens nog puntloze gasten uit Nieuwehorne. Udiros werd met een 23-21 verlies naar huis gestuurd.

In eigen hal maakte de equipe van coach Gerard Plantinga een vliegende start. In een oogwenk was het 7-1. De korf werd makkelijk gevonden, met name door Benjamin van Hofwegen die tegen het eind van de wedstrijd maar liefst vijf fraaie afstandsschoten op zijn naam had staan. Dankzij 4 treffers achter elkaar haakte Udiros aan waardoor de spanning terug was.

Vlak voor rust was de voorsprong van de thuisploeg gereduceerd tot nul: 9-9. Udiros ging echter nog twee keer de fout in en zo kon De Waterpoort in de rust met een stand van 11-9 iets zelfverzekerder op adem komen.

Gedurende de tweede helft bleef het een nek-aan-nekrace. De Snekers, waaronder de goed spelende debutante Larissa Kielstra, konden de gasten maar moeizaam in toom houden. Er waren hier en daar wat slordigheidsfoutjes aan de kant van de groenhemden waar Udiros dankbaar gebruik van maakte.

De uitploeg ging daarentegen regelmatig over de schreef, wat leidde tot legio benutte strafworpen voor De Waterpoort. Beide ploegen bleven zo scoren. De Waterpoort hield voortdurend het heft in handen en hield de kleine voorsprong tot het eind van het duel vast.

Zaterdag gaat De Waterpoort op bezoek bij KIOS in Ruinerwold.