Mid-Fryslân was zaterdag 30 november te gast in Sneek om daar te strijden tegen de jongens en meiden van de E2. De Sneeker spelers van de E2 waren gehaaid om ook deze wedstrijd te winnen. In de kleedkamer van de dames werd er vooraf al door Yenthe en Anne een strategieplan bedacht waarmee ze hun kansen op de punten konden vergroten.

Bij aanvang van de wedstrijd leek dit plan in eerste instantie niet helemaal goed uit de verf te komen. Anne speelde tegen een pittige mannelijke tegenstander die, ondanks een prachtig doelpunt van Maud, drie keer tot scoren kwam. Zo stond het voor de wissel in de eerste helft al op een 1-3 achterstand voor de Waterpoort.
Silke en Maud werden gewisseld, Sven en Yenthe mochten het veld betreden.
Omdat de speler van Anne haar iets te pittig was, werd Eline voor het tweede gedeelte van de eerste helft de aangewezen persoon om de strijd aan te gaan tegen een heer van Mid-Fryslân. Mid-Fryslân wist nogmaals te scoren waarbij KV de Waterpoort op nog meer achterstand kwam te staan. Maar Eline liet zich hierdoor niet uit het veld slaan, zij wist dit te beantwoorden met een prachtig doelpunt. En ook Anne wist voor de pauze nog 2 treffers te maken. Met nog een doelpunt voor Mid-Fryslân werd de eerste helft afgesloten met een tussenstand van 4-5 voor Mid-Fryslân.

Na de rust heeft Yenthe zichzelf waarschijnlijk toch even goed achter haar oren gekrabt. De grote verhalen die de dames voor de wedstrijd hadden moesten namelijk nog wel even in de praktijk worden gebracht.
Maud wist in ieder geval de stand weg te werken tot een gelijkspel. En daarna gooide Silke ook nog eens de bal prachtig door de korf heen waarmee ze inmiddels de voorsprong hadden gepakt op Mid-Fryslân. En daar was dan ook Yenthe… zelfs na een hattrick wist ze nog eens twee treffers te maken waarmee ze bijna een dubbele hattrick maakte. Het zesde schot miste ze jammergenoeg, maar Yenthe was hiermee zeker weten “The Woman of the Match”. Geweldig!
Mid-Fryslân wist tussen al deze schoten ook nog twee doelpunten te maken. En met een eindstand van 11-7 heeft ook de E2 deze week de punten op zak weten te houden.

Op zaterdag 14 december speelt de E2 wederom een thuiswedstrijd. Dan komt WWC E3 naar Sneek om het duel aan te gaan met onze kanjers.