Afgelopen zaterdag had de C1 van KV de Waterpoort een thuiswedstrijd tegen Deinum C1. De Waterpoort C1 had deze competitie nog niet eerder tegen Deinum gespeeld en we wisten daarom ook nog niet echt wat we konden verwachten.

Toen Deinum het veld op kwam lopen zagen we dat een aantal dames wel erg lang waren, voor een aantal van onze eerstejaars C’s was dat wel even schrikken. In de bespreking voor de wedstrijd werd benadrukt, dat de Waterpoorters gebruik moesten maken van hun eigen kwaliteiten en zich vooral niks aan moesten trekken van de lange tegenstanders. De eerste helft ging het voor de Waterpoort C1 erg moeizaam en ze kwamen dan ook nog niet aan scoren toe.

De tweede helft toonde de Waterpoort C1 het publiek een stuk leuker spel om naar te kijken en er werd ook gescoord. Verder werden er veel ballen onderschept en lag het baltempo van de Waterpoort een stuk hoger. Helaas verloren we de wedstrijd wel met 1 – 7. Maar eigenlijk maakt dat ons als coaches niet heel erg veel uit, al stonden we langs de kant soms wel te mopperen. Het belangrijkste is dat we nu weer hebben gezien hoe het ook alweer moest. Volgende week hebben we een uitwedstrijd tegen Harich C2. We hebben er alle vertrouwen in dat we deze wedstrijd gaan winnen!

Sybren Kuipers en Lies Keja

Trotse trainers en coaches van de Waterpoort C1