Waar de Waterpoort vorige week tekort kwam tegen Pallas ’08 en twee punten lieten liggen, ging het ze vandaag op eigen veld voor de wind, wederom tegen Pallas ’08. Met een 8-6 overwinning zijn de dames en heren terug in de race om het kampioenschap.

Voor de Sneekers was winst erg belangrijk om in de buurt van de koploper te blijven en zicht te houden op het kampioenschap. Sneek ging dan ook meteen aanvallend van start en Iris wist al vrij snel de score op een mooie 2-0 voorsprong te zetten. Pallas wist ook in de eerste helft nog een keer te scoren. Met een mooi doelpunt van Amare wist het team uit Sneek voor rust uit te lopen tot een 3-1 tussenstand.

In de tweede helft nam de B1 opnieuw het initiatief. Door een mooi doelpunt van Els stond de ploeg na rust al vrij snel op een voorsprong van 4-1. En deze voorsprong wisten ze vast te houden. Pallas ’08 weet in de tweede helft nog wel een aantal keer te scoren. Maar met 2 strafworpen van Luca en Amare en nog twee prachtige treffers van Amare wisten de dames en heren van de B1 de eindstand op 8-6 te zetten. De B1 schuift hierdoor een plekje omhoog en staan nu vlak achter Deinum, waar ze hun laatste competitiewedstrijd tegen mogen spelen.

Volgende week speelt de B1 wederom een thuiswedstrijd, tevens de laatste thuiswedstrijd van dit veldseizoen. Om 11.15 uur spelen ze tegen WWC B1.