Vanmorgen om 11.30 uur mocht de F1 het thuisveld betreden voor een spannende pot tegen Heerenveen F1.
Vorige week mocht het team uit Sneek ook al tegen Heerenveen spelen en wist Heerenveen met een flinke overwinning de winst te pakken. Het beloofde dus een zware strijd te worden voor de spelers uit Sneek.

In de eerste helft wist de F1 al vrij te scoren en de stand op een 1-0 voorsprong te zetten. Heerenveen was hier zichtbaar door verrast en ging gelijk in de aanval. Zij wisten met 3 doelpunten op rij het team uit Sneek op een 1-3 achterstand te zetten. Maar de F1 liet zich hierdoor niet uit het veld slaan. In de eerste helft vielen er aan beide kanten doelpunten. Pien, Iris, Yenthe en Milan wisten allemaal nog een paar prachtige treffers te maken en hiermee de stand vlak voor rust nog op een nipte voorsprong te zetten van 8-7.

In de tweede helft konden de spelers van de F1 deze voorsprong, helaas, niet vasthouden. Door 5 tegendoelpunten wist Heerenveen de stand op 8-12 te zetten. De Waterpoort mocht hierdoor hun Super Speler inzetten. Anne kon, als vijfde speler van de Waterpoort, hiermee de achterstand toch beperken tot 8-12. Heerenveen bleef in de tweede helft toch iets te sterk voor de Waterpoort. Ondanks dat Iris, Milan en Anne nog 3 treffers wisten te maken kon Heerenveen met een sterke verdediging de voorspong vasthouden en werd de wedstrijd afgefloten met een eindstand van 12-15.

Zaterdag 1 juni speelt de F1 de laatste thuiswedstrijd van dit veldseizoen. Ze spelen om 09.15 uur tegen WWC F1.