Sneek, zaterdag 22 december 2018. – De laatste wedstrijd van het jaar speelde Waterpoort 3 tegen Veenwouden/DFS 3, die zich slechts één plek boven ons bevond.

Met een volle bank, maar een aardig leeg publiek. Begon de wedstrijd iets later dan gepland, aangezien de tegenstanders hun speelshirts in Veenwouden waren vergeten. Onder het inspelen scheurde iemand naar Sneek om de shirts te brengen, aangekomen kon de wedstrijd beginnen.
Dit meteen met veel doelpunten aan beide kanten. Wel wist de Waterpoort 3 steeds met een aantal punten voor te blijven. Toen Stijn Veenstra eenmaal op schot kwam was hij niet meer te houden en moesten we zo om de 2 minuten weer wisselen van vak. Ook Sybren Kuipers begon lekker te schieten. Verder gleed Floor Oosterhaven uit het niets even over de grond, omdat zij geduwd werd door de tegenstander. Ook wist Esmay Nijboer weer te scoren in de eerste helft van de wedstrijd.

In de rust ging Waterpoort 3 tevreden de kleedkamer in. Een grote voorsprong hadden we niet, maar ook coach Siete Veenstra was tevreden. Het team waar we tegen speelden stond tenslotte een plek bóven ons.

Na de rust werd er verder gestreden om het gat van doelpunten te vergroten. Erg vermakelijk was de tegenstander van Johannes de Groot, die op zijn fel gele schoenen bij elk schot ‘skotsje’ riep. Ondertussen vloog de Groot met enig tempo onvermoeid het hele veld over. Net als vorige week, begon de bank (Dennis Lingsma), enthousiast te worden toen Stijn wederom de korf wist te raken. ‘Veenstra in de punt’, aangezien Stijn richting de 9 punten deze wedstrijd ging.
Hierna kwam Ilse Lukkes van de bank, voor Femke Koning het veld in. Femke had inmiddels geen stem meer over na een goeie avond stappen. Toch leek het of juist Ilse degene was die opstap was geweest. In de nog geen 2 minuten die ze in het veld stond, had ze de vloer al twee keer van dichtbij bekeken.
In de laatste minuten begon het nog even spannend te worden, de Sneekers stonden slechts 2 punten voor op Veenwouden. Op de laatste seconde kreeg Veenwouden nog een strafworp mee, maar aangezien het tijd was maakte het voor de winst niet meer uit of ze hem raakte of niet. Waterpoort 3 won met een keurig stand van 18-16. Door deze overwinning staan we nu op de 2eplek.

Gelukkig kwam Siete er na de wedstrijd pas achter dat Floor vandaag 20 jaar werd, anders zou hij ervoor gezorgd hebben dat er voor haar gezongen werd.
In het nieuwe jaar, 2019, speelt Waterpoort 3 12 januari thuis tegen Oerterp/VKC 3 om de nachtelijke tijd 20:30.