Op zaterdag 22 december jl. speelde KV de Waterpoort E1 een thuiswedstrijd tegen WWC E1. Van deze tegenstander werd enkele weken geleden nog met 12-0 verloren. WWC was bovendien koploper zonder puntverlies waar onze E1 nog geen punt had behaald in de zaalcompetitie. Het beloofde dus een lastige wedstrijd te worden.
E1 kwam op 0-1 achter waarna Maud van afstand de gelijkmaker maakte. Opvallend was de gretigheid bij E1 en ze waren duidelijk niet van plan om zich weer de kaas van het brood te laten eten. Er werd goed verdedigd en aanvallend waren er plotseling heel veel kansen. Ilse wist maar liefst vier maal op rij deze kansen te benutten waardoor het 5-1 werd. Dit was ook de ruststand.

Een verrassing hing hiermee in de lucht. WWC had de ploeg uit Sneek wellicht wat onderschat en kwam niet meer tot het goede spel van de vorige wedstrijd. De Waterpoort E1 wist wel weer een goede tweede helft neer te zetten en Ruben scoorde al snel de 6-1. Na de 6-2 werd de voorsprong vergroot naar 8-2 door doelpunten van Eline en Maud. Er werd tot de laatste minuut door de hele ploeg gestreden waarbij er heel veel ballen werden onderschept en de schoten op beide korven goed werden afgevangen. WWC bepaalde de eindstand op 8-3. Met deze overwinning is de E1 met een goed gevoel de kerstvakantie in gegaan. Aankomende zaterdag, 5 januari, is de eerstvolgende wedstrijd uit tegen Lemmer E1, aanvang 11:00 uur.