Zaterdag 19 januari vertrokken we met een wonderlijke hoeveelheid spelers richting Ureterp. Vandaag speelde Waterpoort 3, 2 en 1 daar uit. Het beloofde een niet al te spannende wedstrijd te worden voor het derde. Vorige week speelden we thuis 15-6 tegen Ureterp/VKC 3.

Met een vol veld én volle bank; Ilse Lukkes, Jolijn Rijpma, Lies Keja, Johannes de Groot, Tymen Kuipers en Jack de Graaf, begonnen we de wedstrijd met vooral veel punten voor de Snekers. Na doelpunten van Dennis Lingsma, Stijn Veenstra, Sybren Kuipers, Floor Oosterhaven en een doorloopbal van Laura van der Kuijlen begon het spel naar een dieptepunt te zakken, lager dan de buitentempratuur op dat moment. Niet dat er niet goed verdedigd werd, maar het schot van de Waterpoort was waardeloos. Oneindig veel ballen vlogen richting de korf, door de lucht van Ureterp, zonder ook maar enig resultaat. Nadat Stijn eindelijk een doorloopbal wist te maken, vloot de scheids af… enige verwarring ontstond, maar blijkbaar was het lopen geweest, oh én tevens ook rust.

In de rust waren we, net als coach Siete Veenstra, niet tevreden over de huidige stand. De bal had minstens 10 keer door de korf moeten gaan. We stelden dan ook als doel meer dan 20 punten te hebben gemaakt aan het eind van de wedstrijd.

Vol goede moed begonnen we aan de tweede helft. Maar wederom bleek het moeilijk om kansen af te maken in de aanval. De verdediging bleef boven op Ureterp zitten, waardoor ze hun kansen niet wisten af te maken. Zo wist Sybren regelmatig, door goed mee te kijken met het spel, de bal er tussen uit te pakken, blokte Floor haar dame en wist Jelle van den Brenk de bal telkens af te vangen. In de aanval begonnen er weer een aantal punten te vallen, waaronder een doorloopbal van Esmay Nijboer. Terwijl Ureterp rustig verder probeerde aan te vallen ging Laura er vol voor. Hierbij haalde ze heerlijk een heer van Ureterp omver. Met deze actie nam Laura de titel van sloper, van Jelle ‘de sloper’, over.

De wedstrijd was beslist; de Waterpoorters konden met een stand van 8-14 naar de wedstrijd van het tweede gaan kijken, die tot het eind toe spannend bleef. Hierna werd er als idee van teambuilding een bezoek gebracht aan de plaatselijke fastfoodketen. De terugweg naar huis werd in de sferen van Monique Smit en Tim Douwsma volbracht.

Volgende week heeft Waterpoort 3 een weekje rust, waarnaar ze op 2 februari thuis spelen tegen Pallas ’08 3.