Ureterp – Vandaag stond voor waterpoort 1,2 en 3 een wedstrijd tegen Oerterp/VKC op het programma. Na dat De Waterpoort 3 het goede voorbeeld had gegeven door te winnen was het nu de beurt aan De Waterpoort 2. Deze wedstrijd moet gewonnen worden wil het tweede enigszins nog kans maken om zich te handhaven in de reserve derde klasse.

In de voorbespreking maakte Gerard Plantinga duidelijk wat er vandaag op het spel stond en dat we een keer in de eerste helft scherp van start moeten gaan, in plaatst van altijd onze bekende inhaalrace in de tweede helft moeten inzetten. Maar dat spel plezier voorop moest staan en dat dan de resultaten vanzelf wel komen.

Waterpoort twee begon scherp en met een paar snelle goals van Paul Damstra, Janneke Boersma en Dennis Lingsma stonden de Snekers al snel met 2-6 voor. Dit goede gevoel bleef uiteindelijk de hele eerste helft hangen en leken de Waterpoorters niet te stoppen. Dit bleek ook uit hoe makkelijk er gescoord werd een mooie onehander van Dennis Lingsma en de afstand schoten van Janneke Boersma en Jolijn Rijpma. Uiteindelijk werd er gerust met een stand van 5-11.

In de rust werd door Gerard Plantinga benadrukt dat we er nog niet waren en dat we nog zo’n helft neer moeten zetten willen wij deze wedstrijd vandaag winnen. Dus zet de punten op de i en blijf scherp.

In het eerste kwartier van de tweede helft hadden de Snekers de volle controle over de wedstrijd en met twee goals van Lies Keja werd de tussenstand op 7-14 gezet. Er leek niks meer mis te kunnen gaan om de eerste overwinning van het seizoen binnen te halen. Maar niks bleek minder waar. De Waterpoorters vonden de korf steeds moeilijker waarbij de tegenstander juist de korf begon te vinden. De Waterpoort kon met goals van Good Old Feike Talen, Ilse Lukkes en Johannes de Groot er een lange tijd voor zorgen dat het gat niet verder terug liep dan vier goals verschil. Tegen het einde van de wedstrijd zette Dennis Lingsma de stand op 13-16 waarbij je zou denken dat de wedstrijd beslist zou zijn. Maar omdat het de afgelopen wedstrijden nogal vaak fout ging in de einfase heerste er onrust en paniek in de ploeg. Hierdoor werden er in de laatste minuten veel individuele fouten gemaakt en konden de spelers van Oerterp/VKC hiervan profiteren. Gelukkig voor het tweede van de Waterpoort was er nog te weinig tijd voor Oerterp/VKC omdat gelijk te trekken en werd er gewonnen door De Waterpoort met 15-16.

De eerste punten zijn binnen en kunnen met zijn alleen terug kijken naar een goede eerste helft en een wisselvallige tweede helft. De volgende wedstrijd zal het tweede het opnemen tegen CSL 3 dat op dit moment op een tweede plek op de ranglijst staat. Deze wedstrijd zal gespeeld worden om 17:40 in de Schuttersveldhal Sneek.