Afgelopen zaterdag speelde het tweede team van de Sneeker korfbalclub de Waterpoort hun een á laatste veldwedstrijd tegen het zesde team van de studentenkorfbalvereniging de Parabool. Met een heerlijk rustige start en warming up begon het tweede geconcentreerd aan de wedstrijd.

Helaas was deze concentratie bijna als sneeuw voor de zon verdwenen toen de wedstrijd bezig was. De Waterpoort wist voor korte duur de Parabool niet een hele grote voorsprong te geven, echter duurde dit niet lang. De eerste helft was het wederom lastig punten maken in de aanval. Aan de verdedigende kant werden een aantal chaotische overtredingen gemaakt, waardoor de Waterpoort in de rust met 3 punten achter de Groninger studenten kwam te staan.

De ruststand luidde 4-7 in het nadeel van de Sneekers. Tijdens de rust waren we het met zijn alle er over eens dat er gevochten moest worden voor de bal, want 3 punten verschil was niet onmogelijk om goed te maken.

De tweede helft ging van start, ondanks de korte bespreking in de rust was er weinig verschil te merken in de aanval. Verdediging hanteerde de Waterpoort beter. De Parabool wist minder te scoren, waardoor er ‘Jammer Praeses’ over het veld klonk, tot enige verwondering van de Sneekers. Met een aantal wissels probeerde we aanvallend nog wat verandering in het spel te brengen, helaas mocht dit niet meer baten. De wedstrijd was besloten met een eindstand van 4-12.

Hierna begonnen de twee eerste teams van beide clubs de confrontatie, wat resulteerde in een iets zachtere verliesstand van 15-18.

Na de wedstrijden werd de pijn enigszins verlicht door het genot van bierpullen en bratwursten in onze Lederhose en Dirndls.