Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Zo vertrok het 2e richting het pittoreske Winsum, Groningen. De wedstrijd tegen lijstaanvoerder DWA/Argo 2 stond dit keer op het programma. De vorige wedstrijd was een gelijk opgaande strijd waarin de Waterpoort pas in de slotfase tegen een nederlaag aanliep. Dat wilden we dit keer voorkomen.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er verteld dat slechts winst te behalen viel, aangezien verliezen van de koploper geen ramp is. Zolang we ons eigen spel bleven spelen zouden we een goede kans maken. In de 1e helft werden mooie vloeiende aanvallen afgewisseld met mindere aanvallen. Maar ondanks dat bleef het 2e constant aan de goede kant van de score, met een ruststand van 7-8 tot gevolg. Het advies in de rust was dat we vooral zo door moesten gaan, behalve dan de mindere aanvallen.

Na de rust kwam Stefan erin voor Dennis om wat meer lengte in de ploeg te krijgen. Helaas had deze wissel niet het gewenste effect, want wat het 2e ook probeerde de bal wou niet meer door de korf en jammerlijk lukte dat wel bij DWA/Argo 2. Dit resulteerde in een achterstand voor de Waterpoort. Om het tij te keren voor het 2e kwam Dennis er in het andere vak in voor Johannes, maar ook deze wissel had niet direct het gewenste resultaat. Het duurde maar liefst 20 minuten voordat er eindelijk weer gescoord werd door het 2e, wat natuurlijk veel te lang is. Annelieke maakte nog plaats voor Jildou en in de laatste paar minuten begon het weer een beetje te lopen voor de Waterpoort, maar DWA/Argo 2 bleef mee scoren. Daardoor waren de laatste paar minuten doelpunt rijk, wat zorgde voor een eindstand van 17-13.

Volgende week zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen Parabool 4, om 18.15. Het 2e kan dan iedere steun goed gebruiken want ze hebben nog wat recht te zetten tegen de Groningers. Maar dat kan allemaal goed komen als we ons eigen spel blijven spelen en natuurlijk blijven scoren.