Zaterdagmorgen mochten de jongens en meiden van de F1 om 11.10 uur vertrekken naar Easterein om daar een wedstrijd te korfballen tegen WWC F1.
Van de F1 mochten dit keer Anne, Alicia, Ilse en Yenthe starten met de wedstrijd. Sydo moest nog even geduld hebben en begon op de bank. WWC maakte al vrij snel het eerste twee doelpunten. Maar vlak daarna scoorde Alicia al vrij snel en zorgde ervoor dat de Waterpoort terugkwam met 2-1. Ze begonnen dus met een kleine achterstand maar dat bleef gelukkig nihil. Nadat Ilse zorgde voor de 3-2 kwam Sydo er voor Ilse in. Het werd nog 4-2 voor WWC maar Sydo scoorde daarna de één na de andere…het werd 4-3, 4-4 en met 4-5 op het scorebord gingen ze de rust in.
De tweede helft begon Anne op de bank. Yenthe zorgde voor de 5-6 en vervolgens ging Ilse helemaal los. Met al haar gemaakte doelpunten kwam de Waterpoort voor te staan met 5-10. Alicia, Sydo en Anne zorgde nog voor een paar mooie doelpunten waardoor alle spelers van de F1 deze wedstrijd gescoord hebben en ze met een eindstand van 6-16 weer teruggereden zijn naar Sneek.

Ook de F2 heeft zaterdagochtend een prima wedstrijd gespeeld. Met een hele kleine achterstand van 3-2 hebben ze helaas niet gewonnen van KV de Walden uit Oentsjerk.
Volgende week heeft de F1 vrij, en speelt de F2 om 14.15 uur een thuiswedstrijd tegen Mid Fryslan F4.