Zaterdag 7 maart mocht Waterpoort 2 afreizen naar Leeuwarden. Om 15:50 uur begonnen we aan de wedstrijd tegen Pallas ’08 2. Toen we deze ploeg thuis troffen op 14 december werd de wedstrijd besloten met een stand van 13-24 in het nadeel van de Sneekers. Vandaag werd de strijd wederom aangegaan tegen de Liwwadders.

De wedstrijd ving uitstekend aan. Pallas ’08 scoorde, maar wij scoorde ook. Wat betekende dat in de eerste helft De Waterpoort erg dicht in de buurt van Pallas ’08 bleef hangen. De scheids van vanmiddag zat niet verlegen om een vrije bal en het regende de gehele wedstrijd strafworpen. De Waterpoort 2 pakte hieruit haar voordeel en in de rust was de stand nagenoeg gelijk. Kortom; alles kon nog. Voorzichtig durf ik te stellen dat we in de eerste helft met zijn allen overtuigd waren van een kans op winst.

De laatste minuten van de eerste helft begonnen we helaas te verslapen. Coach Siete Veenstra gaf aan dat hij niet blij was met deze minuten, maar dat we ervoor positief goed stonden te spelen. Vandaag zou wel eens de dag kunnen worden…

Met goede moed begonnen we aan de tweede helft. Helaas begon Pallas ’08 meer te raken en wij minder. We zakte steeds verder berg afwaarts. Spijtig genoeg waren de Liwwadders ook vandaag een maatje te groot. Ontevreden liepen we van het veld met een stand waar we niet trots op waren; 28-15.

Aankomende zaterdag speelt de Waterpoort 2 haar onofficiële laatste thuiswedstrijd om 18:00 uur tegen de Flamingo’s 3.