SNEEK – Deze wedstrijd is alweer de laatste van het eerste deel van het veldseizoen en dus gaan we hierna weer lekker de zaal in. Maar voordat we de zaal in gaan, zal deze wedstrijd nog even gespeeld moeten worden. Met een stevige wind op het Schuttersveld maakten de heren en dames van het tweede team van de Waterpoort zich klaar voor de wedstrijd tegen de Hoeve 3.

Tijdens de bespreking werden een aantal dingen genoemd door coach Gerard Plantinga, zoals ga lekker veel schieten en wees in de verdediging goed geconcentreerd. Na dit gezegd te hebben gingen de spelers het veld op en floot de scheidsrechter Hans Meulman de wedstrijd in.

In het begin van de wedstrijd begon De Waterpoort sterk en stonden al snel voor met 4-1. Maar De Hoeve wist dit gat snel te dichten en trok dit door tot een 5-6 voorsprong. Hierna wist De Waterpoort mede door de scores van Benjamin Hofwegen en Jildou Huitema bij te blijven en werd de rust in gegaan met een gelijke stand van 9-9.

Na de rust was het de Hoeve die sterk uit de kleedkamer was vertrokken, want die zetten de stand al snel op 10-12. Na een afstandsschot van Carmen Ysebaard en een doorloopbal van Lisa Westerhof stond de stand alweer gelijk 12-12. Dit gelijk opgaande beeld gaat de tweede helft zo door. En met nog 8 minuten op de klok en de Hoeve die voor stond met 16-17 verzilverde Dennis Lingsma zijn invalbeurt met een goal en zette de stand op 17-17. Nu stond De Waterpoort verder nog 1 ding te doen en dat is de wedstrijd uitspelen met deze stand. Dit resultaat werd gehaald door twee lange goed opgezette aanvallen. En dus eindige Hans Meulman de wedstrijd bij een stand van 17-17.