Het is de laatste veldwedstijd voordat de Waterpoort gaat beginnen aan de voorbereiding voor de zaal. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden tegen KV Drachten/Van der Wiel op een winderig veld in Sneek. Na twee weken teleurstellende resultaten voor KV de Waterpoort is het belangrijk deze wedstrijd te winnen.

De wedstrijd begon goed voor de Snekers en stond binnen enkele minuten met 3-0 voor. Het team van Ralph de Vries was niet van plan deze voorsprong nog uit handen te geven, maar desalniettemin bleef Drachten mee scoren. Na doelpunten van Tialda Bakker en Tessa Remery kwam de stand na 15 minuten op 7-4. Vooral de heren van de uitploeg schoten scherp. Vanwege veel vrije ballen, kon Drachten weer gelijkkomen op 8-8. De Snekers moesten de concentratie terugvinden en door schutters Nick Huitema en Martijn Barendsen werd de ruststand bepaald op 13-10.

Er moest zeker nog hard gewerkt worden in de tweede helft, werd verteld door coach de Vries. Niet verslappen en vooral meer rendement halen. Toch werd het een erg spannende tweede helft, waar de Waterpoort eerst nog wel de leiding had, maar deze na tien minuten weer weg gaf. Met nog twintig minuten te spelen was het 16-16 met veel kansen voor beide ploegen. Er werd door de coach van de Snekers slim omgegaan met de nieuwe regel: acht keer wisselen. Waardoor er goed gebruik gemaakt kon worden van wissel, Frank Bruin. Dat gaf vertrouwen binnen het team en er werd met overtuiging geschoten. Met nog vier minuten te spelen stond het 20-20. Na een afstandschot van aanvoerder, Nick Huitema werd er snel gescoord door Drachten: 21-21. Na een gemiste strafworp van de uitploeg besliste Martijn Barendsen de wedstrijd met 22-21. Een verdiende overwinning na een erg spannende wedstrijd.