Velen van ons die dinsdagavond naar de persconferentie van Mark Rutte zat te kijken, dachten waarschijnlijk hetzelfde: “Ik hoop dat we weer mogen korfballen!” Maar helaas. Vooralsnog kunnen er geen competities hervat worden. Wel zijn er enkele versoepelingen aangekondigd per 28 april, waaronder dat de jeugd “voor zover dat mogelijk is” weer voorzichtig mag gaan sporten op de club.

Natuurlijk staat iedereen te trappelen om weer het veld op te gaan, zeker met dit heerlijke weer. Zover is het helaas nog niet! Op dit moment wachten we als bestuur op richtlijnen vanuit de KNKV. Daarbij is de belangrijkste vraag: Is korfbal een sport die, onder bepaalde voorwaarden, veilig genoeg is om weer te gaan beoefenen? Anders gezegd: kunnen we weer gaan trainen en zo ja, hoe ziet zo’n training er dan uit?

Op dit moment is dit wat we weten over de nieuwe regels:

· Kinderen tot 12 jaar mogen in trainingsvorm met elkaar sporten. Onderlinge wedstrijdjes zijn hierbij toegestaan, en dit alles zónder de 1,5 meter afstand.

· Kinderen tussen 12 en 18 jaar mogen ook in trainingsvorm met elkaar sporten, maar moeten wél 1,5 meter afstand houden tot elkaar. Dit maakt wedstrijdjes in het korfbal onmogelijk.

· Trainers zullen tijdens de trainingen 1,5 meter afstand moeten houden ten opzichte van alle kinderen, ongeacht de leeftijd van de kinderen.

· Het clubhuis, de toiletten en de kleedkamers/douches mogen NIET gebruikt worden.

· Ouders mogen NIET langs de lijn staan tijdens trainingen. Zij mogen hun kinderen naar de club brengen en na de training weer ophalen, mits ze hierbij 1,5 meter afstand bewaren.

Jullie zullen bij het lezen van deze regels begrijpen dat dit nogal wat uitdagingen met zich meebrengt. We zijn als bestuur nu aan het kijken of we vanuit de bond en gemeente richtlijnen krijgen over hoe we als korfbalvereniging hiermee om moeten gaan. Komen die richtlijnen en/of tips er niet, dan zullen we zelf moeten beslissen óf en zo ja, hóe wij een 1,5 meter korfbalclub voor ons zien.

Het maken van deze plannen heeft onze hoogste prioriteit en we hopen dat we jullie hier snel meer over kunnen vertellen.

Tot slot: in ons vorige bericht schreven wij dat we jullie de begroting voor het volgend seizoen bij de seizoensafsluiting wilden presenteren. Die afsluiting lijkt nu niet meer haalbaar te zijn, aangezien er een verbod op evenementen (bijeenkomsten) is tot september. We kijken nu hoe en wanneer we jullie de begroting kunnen voorleggen. Wel kunnen we jullie informeren dat er geen contributieverhoging zal komen voor volgend seizoen.

We hopen jullie snel nader te kunnen informeren. Tot dan: blijf gezond, hou contact en let op elkaar.

Met sportieve groet,

Harco Zwaan, Riët Voogd, Remko Burgstra, Hessel Dijkstra en Martijn Barendsen

Bestuur K.V. De Waterpoort