Zoals jullie vast allemaal inmiddels weten, mag de jeugd weer buiten sporten. Veel verenigingen zijn alweer begonnen met trainingen voor de jeugdleden. Binnenkort beginnen wij ook weer!

Vanaf dinsdag 12 mei kunnen de jeugdteams weer één keer per week trainen. Daarvoor gelden wel een paar extra regels in verband met het coronavirus. Die regels kunnen jullie binnenkort op www.waterpoort-sneek.nl lezen. Daarover krijgen jullie dan weer een bericht.

Het plan is dat de F-teams op dinsdag van 17.45 tot 18.45 uur trainen. Daarna trainen de C’s en de B’s van 19.00 tot 20.00 uur. De E’s trainen op donderdag van 18.00 tot 19.00 uur.

Voor de F’jes, de E’s en de C’s geldt dat zij op een normale manier kunnen trainen. Voor de B’s is dat iets anders, zij moeten 1,5 meter afstand onderling bewaren. Zij kunnen ook geen onderlinge partijtjes spelen. De trainers zorgen voor een daarop afgestemde training. Er zal bij alle trainingen een speciale corona-coördinator aanwezig zijn om alles in de gaten te houden en waar nodig te helpen.

De kleedkamers en kantine kunnen helaas niet open op de trainingsdagen. Dat betekent dat iedereen aangekleed naar het veld moet komen. Zorg ook dat je voor de training thuis nog even naar de wc gaat, want in principe gebruiken we de toiletten op het Schuttersveld ook niet. Ouders kunnen je naar het Schuttersveld brengen, maar mogen niet bij de training blijven. Hoe dat allemaal werkt, dat komt in het protocol te staan.

Op de site van het KNKV kun je al het één en ander lezen over maatregelen rondom trainingen. We zullen ons protocol zo snel mogelijk publiceren.

Wij hopen dat iedereen weer zin heeft om samen te korfballen, wij in ieder geval wel! Zie je het niet zitten, dan is dat natuurlijk geen probleem. Geef het dan even door aan één van de trainers, zodat we weten op hoeveel kinderen we kunnen rekenen.

Materiaal
Een aantal leden heeft thuis een korf (sommige met bal) van de vereniging. Die hebben we uiteraard weer nodig voor de trainingen. Graag vragen we hen daarom de korven en ballen weer terug te brengen naar het Schuttersveld, op donderdag 7 mei tussen 19.00 en 20.00 uur. Alvast bedankt!