Begin vorig seizoen is KorfbalmasterZ door het KNKV in het leven geroepen. Dit is een spelregeltoets die inmiddels, als eerste binnen onze vereniging, door Sybren Kuipers van de A1 met goed gevolg is gemaakt. Het KNKV heeft voor alle senioren vanaf 1 september 2018 het behalen van het spelregelbewijs via KorfbalmasterZ verplicht gesteld. Dit betekent voor onze vereniging dat alle A’s en de senioren dit seizoen nog aan de slag moeten.

Sybren Kuipers schreef over KorfbalmasterZ het volgende:

Enkele maanden geleden heb ik mijn spelregelbewijs gehaald. Van te voren dacht ik dat je hiervoor veel theorie moest leren, maar dit viel achteraf best mee. Door de situaties die je tijdens de oefenopdrachten krijgt, leer je erg snel wat bij de situatie de regels zijn en hoe deze worden toegepast. Het behalen van het spelregelbewijs gaat tegenwoordig volledig via de website korfbalmasterz.nl. Om het bewijs te halen moet je eerst verschillende levels behalen met soortgelijke vragen als de vragen die je tijdens het oefenen ook al tegen bent gekomen. Wanneer je dit hebt afgerond kan je het examen doen, dit examen bestaat ook weer uit 20 spelsituaties.

Spelers en coaches krijgen meer begrip voor beslissingen van scheidsrechters en dit leidt weer tot een leukere wedstrijd.

Voor meer informatie over KorfbalmasterZ en hoe je het spelregelbewijs kunt halen, kunnen onderstaande bijlagen gedownload worden. Daarin staat stap voor stap wat de bedoeling is.

Stappenplan Spelregelbewijs Korfbalmasterz

Korfbalmasterz Waterpoort