SNEEK – Afgelopen zaterdag stond er weer een spannende wedstrijd op het programma. De tweede helft van de competitie was aangebroken en het was tijd voor de eerste return. Deze werd gespeeld tegen de nummer twee, Wêz Handich/DOW uit Rottevalle. Vorige keer eindigde de krachtmeting, met een spannende eerste helft, in een 21-16 overwinning voor Wêz Handich.  De Waterpoort was er deze keer op gebrand om te winnen, want de punten zijn hard nodig in de strijd tegen degradatie.

Beide ploegen begonnen goed aan de wedstrijd. Na een 0-2 voorsprong aan de zijde van Wêz Handich, was het De Waterpoort die de stand als snel egaliseerde. Hierna was het de uitploeg die wederom een voorsprong nam en deze langzamerhand uitbreidde. De Snekers hadden grote moeite met de druk die de tegenstanders hen oplegden en kwamen maar moeilijk tot scoren. Aan het einde van de 1e helft wist De Waterpoort toch nog iets dichterbij te komen en werd er gerust met een stand van 8-13 in het voordeel van Wêz Handich.

De looplijnen van de Waterpoorters moesten worden verbeterd om onder de druk uit te spelen, net als de inzet. De Waterpoort begon sterk in de 2e helft. Er werd naar betere kansen gezocht en makkelijker gescoord. Ook al bleef Wêz Handich goed verdedigen, ze konden niet voorkomen dat De Waterpoort hen op 2 punten naderde.

Het was niet genoeg om de uitploeg uit het veld te slaan. Wêz Handich zette alle zeilen bij en zo wisten zij de de rest van de wedstrijd naar hun hand te zetten. De scheidsrechter floot af bij een stand van 23-30 in het voordeel van Wêz Handich en zo bleven de Snekers wederom met lege handen achter.

Volgende week zaterdag staat er een kraker op het programma. De Waterpoort reist dan af naar Nieuwehorne om te spelen tegen Udiros. Tegen deze ploeg werd de vorige keer de tot nog toe de enige winst behaald, dus het belooft een verhitte strijd te worden. Deze wedstrijd zal beginnen om 20:00 uur. Iedereen is van harte uitgenodigd om te komen aanmoedigen.